Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN maakt nummerblokkering van vast naar mobiel mogelijk

KPN kan vanaf december 2004 op verzoek ook kosteloos mobiele nummers blokkeren.

Door de dienst 'Nummerblokkering' kunnen uitgaande gesprekken vanaf de vaste telefoon naar bepaalde categorieën bestemmingen geblokkeerd worden. U kunt er dus voor kiezen dat bepaalde nummers vanaf uw eigen telefoonaansluiting niet meer gebeld kunnen worden. Hierdoor wordt u in staat gesteld uw uitgaven voor telefonie beter te beheersen. De dienst is handig om te voorkomen dat er vanaf uw vaste telefoon naar bepaalde ongewenste nummers wordt gebeld.

De verplichting nummerblokkering te leveren geldt alleen voor aanbieders van vaste telefonie, en dus niet voor aanbieders van mobiele telefonie. OPTA dient, als toezichthouder op de telecommunicatiemarkt er op toe te zien dat zij deze dienst ook daadwerkelijk aanbieden.  Onder de nieuwe Telecommunicatiewet hoeft alleen KPN zich nog aan deze verplichting te houden. Andere aanbieders zijn onder de nieuwe wet niet meer verplicht om deze dienst te leveren.

De telecomwaakhond OPTA overlegt al langere tijd met KPN om de blokkering voor mobiele nummers mogelijk te maken. KPN heeft toegezegd uiterlijk 1 december 2004 de blokkering van mobiele nummers (06) en zogeheten 'persoonlijke assistent nummers' (084 en 087) mogelijk te maken. Met name ouders met kinderen die veel naar mobieltjes bellen, zullen blij zijn met dit besluit!

Door bij de gebruiker randapparatuur te plaatsen, zullen deze nieuwe blokkeringen gerealiseerd worden. Het is al heel lang mogelijk nummers te blokkeren voor het bellen naar het buitenland (00), het bellen naar betaald amusement (0909), erotisch amusement (0906), betaalde informatie (0900) en enkele 0800-nummers. Deze mogelijkheden van blokkeringen blijven gewoon bestaan en hier is geen randapparatuur voor nodig.

Wie overigens niet tot december wil wachten, kan voor zo'n vijfentwintig euro nu alvast een innovatieve '06-blokker' aanschaffen via Telepathic.nl.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie