Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN maakt mobiel bellen duurder

door Jeanet Woldring

Vanaf maandag 25 januari maakt KPN mobiel bellen  duurder. Zo worden belkosten voortaan per minuut in rekening gebracht. In sommige gevallen gaat het buitenbundeltarief tien procent omhoog. Positief is dat  het tegoed een maand langer houdbaar is bij KPN online. De wijzigingen gelden ook voor Hi en alleen voor nieuwe contracten.

Eerder deze maand wijzigde T-Mobile het aanbod, terwijl Vodafone per 1 februari  de tarieven op de schop gooit. Wie binnenkort een nieuw abonnement nodig heeft, doet er goed aan de drie grote mobiele operators met behulp van de Belwijzer Mobiel te vergelijken.

Online aantrekkelijker
KPN gaat de voorwaarden voor online en offline verkochte bundels gelijktrekken. Wie een abonnement in een winkel koopt,  wordt voortaan ook per minuut afgerekend. Voor online aangeschafte bundels blijft een korting gelden. 

Bovendien wordt het bij KPN online aangeschafte abonnementen mogelijk om het tegoed mee te nemen naar de volgende maand. Dit alles betekent dat men voordeliger uit is, wanneer men zijn abonnement via internet koopt!

Hogere maandprijs
Alle KPN abonnementen wijzigen qua maandprijs en bundel, behalve het goedkoopste abonnement van 20 euro voor 100 minuten/sms dat 17 euro blijft kosten na online korting. Bij de Hi online abonnementen met toestel zijn er geen veranderingen, maar in de winkels worden de kleinste bundels duurder.

Afronding naar boven
Zowel de KPN en Hi abonnementen als de Sim only's (abonnement zonder toestel) worden voortaan per minuut afgerekend. Dat betekent: alle gesprekken worden naar boven afgerond. Wie 1 minuut en 1 seconde belt, betaalt voor 2 minuten.

Houdbaarheid bundeltegoed
Het bundeltegoed van de sim only’s van KPN en Hi is slechts een maand houdbaar, evenals de abonnementen van Hi online. Het is dus van evident belang het juiste abonnement te kiezen, want het bel- en smstegoed dat u overhoudt en waarvoor u wel betaald heeft, bent u kwijt na een maand! 

Sim only
De Hi Sim only bundels worden 2 euro per maand duurder. Het buitenbundeltarief van Hi én KPN Sim only  gaat van 30 naar 33 eurocent per minuut. De buiten-de-bundel tarieven voor online en offline gekochte abonnementen waren vorig jaar zomer al gelijk getrokken tot 30 eurocent. 

Vodafone, die per 1 februari de tarieven transparanter maakt, rekent sinds oktober hetzelfde tarief.   T-Mobile, die begin januari het aanbod gewijzigd heeft, hanteert nog steeds  25 eurocent.

De tariefswijzigingen van KPN waren vorig jaar december al naar buiten gebracht. U kunt de nieuwe tarieven, kenmerken en voorwaarden vanaf 25 januari vergelijken op Bellen.com*.

Zie ook: Belwijzer Mobiel
* Update: i.v.m. het feit dat de nieuwe tarieven nog niet op de website van KPN stonden, is publicatie  tot  1 februari uitgesteld.

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2010
Geactualiseerd: maandag 25 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie