Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN komt tegemoet aan eis Consumentenbond

5 reacties

KPN komt tegemoet aan de eis van de Consumentenbond dat de problemen van duizend klanten met internetbellen worden opgelost. Dat zei een woordvoerder van het telecomconcern vrijdag.

De Consumentenbond had geëist dat voor vrijdagmiddag internetbellen bij duizend van zijn leden weer naar behoren zou werken, of dat KPN harde toezeggingen zou doen over de oplossing van de technische mankementen.

KPN zegt nu bij twee derde van de huishoudens de problemen te hebben opgelost. Een derde heeft een datum te horen gekregen waarop internetbellen het weer goed moet doen. KPN heeft een aantal klanten nog niet kunnen bereiken, aldus de zegsman.

De Consumentenbond had gedreigd met onder meer juridische stappen als KPN niet aan zijn eis zou voldoen. Een woordvoerder van de belangenorganisatie kon nog niet zeggen of het concern daadwerkelijk de duizend klanten heeft geholpen.

Bron: Nu.nl

Meer informatie: InternetPlusBellen van KPN

Reacties (5)

Geplaatst door: Reinier ()

Zoals in Frankrijk zo hoort het ook. Wij zijn klant en hun moeten moeite doen om hun klant te behouden. Dat je moeite moet doen om van je abonnement af te komen is een verkeerd systeem. Het moet ook heel gauw veranderd worden en daar moet de consumentenbond zich voor inzetten.

Geplaatst door: Reinout A. ()

Het hele systeem van stilzwijgende verlengingen van abonementen, verzekeringen etc. is eigenlijk belachelijk. Ik weet bij sommige abo`s absoluut niet meer wanneer die zijn ingegaan. De consumentenbond zou moeten strijden voor een totale afschaffing van dit systeem. Onmogelijk? Absoluut niet; in Frankrijk is dit zelfs bij de wet verboden; hier krijg je keurig een maand van te voren een aankondiging dat je abo afloopt; doe je niets, dan ben je er automatisch vanaf; anders onderteken je gewoon het toegestuurde schrijven voor een aanvullend jaar. Je kunt ook een abonnement voor bijv. 2 of 3 jaar aangaan, waarbij de kosten lager zijn naarmate je een abonnement langer aangaat. Van te voren overzie je dit veel makkelijker en zit je niet steeds met de frustratie dat weer eens te laat bent en weer 12 maandem aan iets vastzit wat je niet (meer) wilt hebben.
Ik pleit in ieder geval voor een wettelijk verplichte aankondiging om bijv. een maand voor het aflopen informatie hierover te ontvangen. In geval van InternetPlusBellen zou je makkelijker moeten kunnen opzeggen, want er kan wat fout gaan, maar het gaat nu al maanden fout. Er is veel concurrentie, maar ik denk dat iets "basics" als kunnen bellen zo belangrijk is, dat bedrijven pas als ze zeer goed hun systeem hebben gestest dit op de markt mogen brengen, dan maar é 2,- per maand meer betalen, maar dit kost de KPN natuurlijk helaas veel goodwill. Ik hoop voor iedereen en voor de KPN dat alle problemen spoedig de wereld uit zijn.

Geplaatst door: Smartrijder ()

Alle tijdschriften verlengen met een jaar stilzwijgend. Maar je hebt gelijk dat dit wel naar een maand verand. moet worden.

Wel grappig: KPN heeft een aantal klanten nog niet kunnen bereiken, aldus de zegsman.

HOE ZOU DAT NOU KOMEN )
🙂

Geplaatst door: Smartrijder ()

Alle tijdschriften verlengen met een jaar stilzwijgend. Maar je hebt gelijk dat dit wel naar een maand verand. moet worden.

Wel grappig: KPN heeft een aantal klanten nog niet kunnen bereiken, aldus de zegsman.

HOE ZOU DAT NOU KOMEN 🙂)

Geplaatst door: Hans B. ()

Ik ben gebruiker van IPB van KPN. Niet ontrevreden gebruiker, in het begin. Maar merk nu toch dingen, die ik in begin niet had t.w.:

-Met telefoonnummers b.v. marktplaats, advertentie vooruit zetten, tik b.v. het nummer van adv. in, krijg nu dubbele 1 of 9, foutje KPN.
-Als ik iemand in gesprek is of kortom lijn is bezet, hoor ik niks meer, geen toon lijn is bezet. Voor derest het werkt perfect?

Die updates en waar ik me aan stoor, het wordt er niet beter van.

De grootste irritatie vind ik van Consumentenbond, je krijgt een jaar contract (kan ik me voorstellen, beetje kosten dekkend), maar een verlening van een jaar automatisch, i.p.v. van een maand.

Daar moest een consumentenbond, zich vooral druk over, waarom tis een nieuwe techniek (bedoeld van updates), voor de ene zal het een verbetering zijn, voor de ander slechter.

Consumentenbond, weg ermee, ze voelen dingen niet aan, een consument moet klagen, creatief zijn ze niet.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie