KPN investeert in beter mobiel bereik dunbevolkte gebieden
door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten
KPN gaat de komende jaren miljoenen euro’s investeren om het mobiele bereik in minderbevolkte locaties te verbeteren. Onder meer door de inzet van nieuwe zendtechnieken en het opstellen van extra masten worden er de komende drie jaar honderden knelpunten aangepakt. Het gaat met name om gebieden in het oostelijke gedeelte van Nederland en gebieden in Noord-Brabant en Noord-Holland.
Oostelijke helft van Nederland
Inmiddels heeft het netwerk van KPN een bereik van meer dan 99 procent van de Nederlandse bevolking en grondgebied. De provider laat weten dat het zich in eerste instantie richtte op de verbetering van dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, maar nu ook de ambitie heeft om locaties met een lagere bevolkingsdichtheid aan te pakken. Gebieden in Drenthe, Overijssel en Limburg, en dan met name de grensgebieden, zullen beter bereikbaar worden. Maar ook locaties in Noord-Holland en Noord-Brabant zullen worden aangepakt.
Extra masten
De bestaande masten die werken met 800 MHz- en 900 MHz-banden zullen vaker worden gebruikt. Deze hebben een groter bereik en moeten vooral de dekking bij bellen en mobiel internet verbeteren. Jacob Groote, directeur van de mobiele tak: “KPN werkt voortdurend aan het verbeteren van het mobiele bereik. Als belangrijkste nationale speler op het gebied van telecommunicatie voelen wij een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom investeren wij vele miljoenen euro’s per jaar in het mobiele netwerk. Maar wij lopen voor onze klanten graag de spreekwoordelijke extra mijl; daarom doen wij er nu weer een schep boven op”
Samen met lokaal bestuur
De maatregelen worden volgens de provider genomen naar aanleiding van signalen van klanten en in overleg met lokale bestuurders. “Het verbeteren van de mobiele dekking op de genoemde locaties vergt samenwerking tussen alle partijen. Daarbij moet bedacht worden dat door telkens veranderende omstandigheden steeds opnieuw zwakke plekken in het netwerk kunnen ontstaan”, aldus KPN.

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.
Laatste nieuws
-
Column: De killer-apps van 5G komen eraan
20 mrt Heb jij het door dat we een beetje nep 5G hebben? Volgens Erwin Boogert niet erg; hij verwacht veel ...
-
Onbekend telefoonnummer uit het buitenland? Niet terugbellen
8 mrt Als je een nummer niet herkent, raadt fraudehelpdesk af om terug te bellen. Vaak gaat het om de zoge...
-
In 2023 eindelijk echt hoge snelheid op ons mobieltje?
25 jan Hoe staat het met 5G? Bieden ook de kleinere providers 5G aan of kun je alleen terecht bij KPN, T-Mo...
-
Doorschakeldiensten naar 0800-nummers binnenkort verboden
23 nov Doorschakeldiensten naar gratis informatienummers per 16 dec verboden. Doorschakelen via 0906-nummer...
-
KPN, Vodafone en T-Mobile stoppen met overnemen elkaars abonnees bij storingen
23 nov KPN, Vodafone en T-Mobile helpen elkaar niet langer bij een grote telefoonstoring. Lees waarom dat n...