Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN introduceert MobielPlus

KPN heeft een nieuw abonnement voor mobiele bellers: KPN MobielPlus. Tegelijk met deze introductie worden de oude BelBundelabonnementen afgeschaft voor nieuwe abonnees.

Wat is het verschil?
Mobiele bellers  kunnen met MobielPlus gebruik maken van alle mobiele diensten: bellen in binnen- en buitenland, SMS- en MMS-berichten versturen en ook i-mode gebruiken. KPN 'bundelt' hiermee dus als het ware spraak- en datadiensten en biedt deze aan  tegen een vast tarief. 

Met KPN MobielPlus ontvangt men ook 50% korting op tien KPN VoordeelNummers. Deze korting geldt voor alle vaste telefoonnummers (behalve premium 09xx nummers) en ook voor mobiele telefoonnummers op het KPN-net (dus niet op andere netwerken zoals Vodafone en T-Mobile). Om de dienstverlening compleet te maken krijgen KPN MobielPlus abonnees gratis een leentoestel in geval van reparatie.

Met KPN MobielPlus hoeft men dus niet meer een apart abonnement te nemen om bijvoorbeeld i-mode of andere GPRS diensten te gebruiken. Er kan gekozen worden uit zes KPN MobielPlus 'bundels', variërend van €18,50 tot €100 per maand. Hoe hoger de bundel, hoe lager het tarief voor de mobiele diensten. Zo kan men bij MobielPlus 100 al voor €0,09 per minuut mobiel bellen met voordeelnummers en SMS-berichten versturen voor €0,16. Bij het goedkoopste abonnement van €18,50 per maand is de belminuutprijs het hoogst: 38 cent(voordeelnummers 19 cent). Ook het tarief voor datagebruik is bij dit abonnement het hoogst: € 17,50 per MB. Dat is precies 5x zo veel als bij de duurste bundel: hier kost i-mode/GPRS-verbruik €3,50 per MB.  Extra verbruikte diensten worden tegen dezelfde tarieven via de nota verrekend. Als het "bel- en datategoed" niet helemaal opgemaakt wordt in een bepaalde maand, blijft het nog drie maanden geldig. Bij de oude BelBundelabonnementen is de geldigheidsduur 2 maanden en de minuutprijs bij het goedkoopste abonnement (€18,- per maand) 30 cent. Deze BelBundelabonnementen kennen geen voordeelnummers. Wat er mogelijk is met de verschillende MobielPlus abonnementen kan men in een tabel op KPN.com zien.

Marco Visser, Commercieel Directeur bij KPN Mobiel Nederland: "Met de introductie van KPN MobielPlus maken wij het onze klant nog makkelijker. Want met KPN MobielPlus bieden wij het meest complete aanbod met 10 KPN VoordeelNummers, een gratis leentoestel service, en een alles in één abonnement."
 

KPN is overigens niet het eerste belbedrijf dat alle mobiele diensten in één pakket voor één tarief aanbiedt. Orange biedt ook alles aan in één bundel, waarbij het beltegoed onbeperkt houdbaar is.

De KPN MobielPlus-abonnementen zullen z.s.m. opgenomen worden  op Bellen.com, zowel in de tariefvergelijking als in de Belwijzer voor mobiel. Men kan dan zelf laten uitrekenen welk abonnement het meest geschikt is.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie