Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN introduceert mobiel e-mailpakket

Wilt u als ondernemer altijd en overal toegang tot e-mail, agenda en contactpersonen met een mobiele telefoon en heeft u geen eigen server?  Vanaf vandaag kunt u daarvoor een mobiel e-mailpakket afnemen bij KPN.

KPN introduceert als eerste in Nederland een compleet pakket dat bestaat uit een abonnement op Exchange Online én een data-abonnement voor een mobiel toestel met Windows Mobile*: het Mobiel E-mailpakket. Deze oplossing moet ondernemers de mogelijkheid bieden om onbeperkt te e-mailen via de Microsoft Exchange Server. Daarnaast hebben ze altijd en overal via hun mobiele telefoon de beschikking over hun actuele agenda en lijst met contactpersonen.

Software Online-diensten

Exchange Online is -net als bijvoorbeeld Backup Online- een software online-dienst. De ondernemer neemt een abonnement op de applicaties en heeft verder geen omkijken naar aanschaf en installatie van software, onderhoud, nieuwe versies en updates. Hiermee wil KPN tegemoetkomen aan de behoefte van ondernemers om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen. 

Met Exchange Online kunnen ondernemers e-mailen zonder dat ze een eigen server nodig hebben. KPN slaat alles veilig online op in eigen datacenter (CyberCenter). Hierdoor kunnen ondernemers bovendien de Microsoft Outlook-omgeving zowel op hun mobiele als op hun vaste werkplek bekijken. Synchroniseren met een kabeltje is niet meer nodig en dankzij push-mail (een systeem waarbij nieuwe e-mail meteen zichtbaar wordt) verschijnt de nieuwste e-mail direct op hun mobiel. Bij het abonnement hoort ook een spam- en virusscan. De mailboxgrootte bedraagt 200 MB, uitbreiding is mogelijk, aldus KPN.

Twee abonnementsvormen: Start en Pro
Men kan kiezen uit twee abonnementsvormen van het Mobiel E-mailpakket: Start en Pro. Start, inclusief een databundel voor mobiel internetverkeer van 10 MB, kost € 19,90 per maand. Voor extra mobiel internetverkeer, buiten de databundel, moet € 1,50 per MB betaald worden. Pro, met een databundel voor mobiel internetverkeer van 50 MB, kost tien euro meer. Bij dit abonnement kost extra mobiel internetverkeer € 0,50 per MB. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

* zie voor mobiele telefoons met Windows Mobile de GSM Toestelwijzer

Zie ook: Mobiel internetten (vergelijking en informatie)
 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie