Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: gratis tv kijken op mobieltje

door Jeanet Woldring 1 reactie

Vanaf vandaag kunnen ook klanten van KPN tv kijken op hun mobiel. Tot 2008 kunnen zij helemaal gratis gebruikmaken van het basispakket MobielTV, zoals de dienst gaat heten.  Dit basispakket biedt elf televisiezenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel. Wie niet genoeg heeft aan deze gratis zenders kan zich ook aanmelden voor een erotiekpakket met tien extra zenders voor € 15 per maand. 

Bestaande klanten met een zogeheten Surf&Mail Totaal-abonnement -waarmee je onbeperkt kunt surfen en mailen op je mobiel voor € 9,95 per maand*- én een geschikte telefoon kunnen tot eind 2007 gratis tv kijken op hun mobieltje. Op deze manier wil KPN erachter komen hoeveel, wat, waar en wanneer mensen tv kijken.

TV op mobieltje via DVB-H
Met het oog op de introductie van MobielTV via DVB-H, de nieuwe technologie die momenteel wordt uitgerold, wil KPN een vooruitstrevende dienst gaan bieden van goede kwaliteit. Klanten die gebruik willen maken van MobielTV wordt dan ook gevraagd hun medewerking te verlenen aan het MobielTV-onderzoek. Aanmelden voor MobielTV kan via de mobiele internetportal ‘KPN Vandaag’. Het gratis aanbieden van MobielTV is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met een aantal tv-zenders. Voor hen is het van belang om inzicht te krijgen in de werking van content via de mobiel.

Vodafone en Orange
Vodafone en Orange bieden al enige tijd een betaalde mobiele TV dienst over UMTS aan. MobielTV van KPN onderscheidt zich doordat het naar eigen zeggen een klantvriendelijke applicatie biedt waarmee MobielTV eenvoudiger en sneller bediend kan worden dan tot op heden gebruikelijk is. De applicatie, die via de mobiel gratis is te downloaden van het internet, maakt het mogelijk om tv te kijken zonder eerst naar een mobiele internetpagina te gaan. Via een soort ‘etalage’ op de mobiel kan de gebruiker eenvoudig zappen tussen de tv-zenders en heeft hij/zij direct een overzicht van de programma’s.

Vooralsnog alleen op Nokia
MobielTV werkt op alle UMTS-toestellen; klanten hebben alleen een KPN Surf&Mail Totaal abonnement nodig. Met dit abonnement kunnen gebruikers naast onbeperkt surfen en mailen op hun mobiel, gratis tv kijken. De extra applicatie is vooralsnog alleen te gebruiken op de N95, N73 en E61. Via de TOESTELWIJZER op Bellen.com vindt u waar u deze toestellen het voordeligst kunt bestellen.  En hier vindt u een overzicht van alle 'Gratis GSM toestellen' gecombineerd met het goedkoopste abonnement dat er in de markt verkrijgbaar is.  MobielTV is alleen te ontvangen in Nederland.

* Zie Vergelijking en Meer info Mobiel Internetten

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: bert veldhuizen ()

gaaf maar geldt ook voor HI abonnementen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie