Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN gestopt met éénjarige abonnementen plus toestel

door Anniek Kruijer 1 reactie

kpn-mobiel-abonnement.jpgKPN is gestopt met het aanbieden van éénjarige abonnementen inclusief een toestel. Een nieuwe telefoon kan alleen nog bij een tweejarig abonnement gekocht worden. De éénjarige sim only’s blijven.

Meer vraag naar tweejarig abonnement 

Bij éénjarige abonnementen kan niet meer gekozen worden voor een vorm van toestelfinanciering, bij dochter Telfort is dit nog wel mogelijk. De sim only voor 12 maanden blijft bestaan bij KPN. Wel dien je dan zelf een smartphone aan te schaffen of je kunt je oude telefoon blijven gebruiken. Voor klanten die bij een tweejarig abonnement gebruikmaken van een toestel financiering wordt de basis abonnementsprijs verhoogd met het maandbedrag voor de toestelfinanciering. KPN heeft laten weten te stoppen met de éénjarige abonnementen, omdat consumenten vaker kiezen voor een tweejarig abonnement wanneer zij een smartphone erbij willen kopen. 

Gratis telefoon = koop op afbetaling

Twee jaar geleden werd door een uitspraak van de Hoge Raad besloten dat telecomproviders de prijs van een telefoon bij een abonnement duidelijk moeten vermelden. Aanbieders geven namelijk geen gratis telefoon, er is een vergoeding meegenomen in de abonnementsprijs. In werkelijkheid betalen klanten bij een abonnement hun toestel terug via de abonnementskosten. Op basis van deze uitspraak moeten telecomproviders gaan voldoen aan de Wet Financieel Toezicht. KPN heeft laten weten druk bezig te zijn haar systemen aan te passen en verwacht eind dit jaar te kunnen voldoen aan de Wet Financieel Toezicht.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jo Breskens ()

Mensen, er is een gouden regel: "GRATIS BESTAAT NIET!!!!!" Dus er zit altijd een adder(tje) onder het gras.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie