Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en Ziggo geven tips om je wifi te verbeteren

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Wifi-signaal-KPN.jpgKPN geeft klanten via internet tips hoe zij het beste hun wifi-verbinding in en om het eigen huis kunnen verbeteren. Ook Ziggo laat zien hoe je het bereik en de snelheid van je wifi-modem beter maakt. 

Beter wifi-signaal bij KPN

KPN geeft via de internetsite vier tips om een goed werkend wifi-signaal te krijgen. Met de gratis wifi verbetertool check kunnen klanten binnen 5 minuten checken of hun wifi-verbinding goed is ingesteld. Is dat niet het geval is, dan wordt automatisch het juiste kanaal ingesteld. Verder worden tips gegeven voor de juiste plek van de modem, de zogeheten Experia Box en kan er met korting een wifi-versterker gekocht worden. Op de website staan duidelijke instructievideo's hoe wifi te verbeteren. Wie er zelf niet uitkomt, kan professioneel Ziggo-wifi.jpgadvies inwinnen van een servicemonteur die voor 50 euro langs komt.  

Wifi verbeteren bij Ziggo 

KPN is niet de enige provider die advies over wifi-verbindingen geeft. Ook concurrent Ziggo is met uitgebreide stappenplannen en uitlegfilmpjes actief op dit gebied. Het kabelbedrijf biedt klanten eveneens met korting hardware aan om een betere wifi-verbinding mogelijk te maken. 

5 GHz frequentieband

Het aantal wifi-signalen en toegangspunten is in de afgelopen jaren fors gestegen. Standaard wordt gebruik gemaakt van de 2,4 GHz frequentieband. Omdat meerdere toegangspunten in veel gevallen een zelfde uitzendkanaal gebruiken, kan het bereik van het wifi-signaal behoorlijk kleiner worden. Je kunt daarom beter van de 5 GHz frequentieband gebruikmaken. De router of het toegangspunt en het mobiele apparaat waar wifi op wordt gebruikt, moeten dan deze frequentieband wel ondersteunen. 

Op Internetten.nl lees je meer tips om je wifi-ontvangst te verbeteren.

Geactualiseerd: donderdag 20 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.