Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en Ziggo geven tips om je wifi te verbeteren

door Jeanet Woldring

Wifi-signaal-KPN.jpgKPN geeft klanten via internet tips hoe zij het beste hun wifi-verbinding in en om het eigen huis kunnen verbeteren. Ook Ziggo laat zien hoe je het bereik en de snelheid van je wifi-modem beter maakt. 

Beter wifi-signaal bij KPN

KPN geeft via de internetsite vier tips om een goed werkend wifi-signaal te krijgen. Met de gratis wifi verbetertool check kunnen klanten binnen 5 minuten checken of hun wifi-verbinding goed is ingesteld. Is dat niet het geval is, dan wordt automatisch het juiste kanaal ingesteld. Verder worden tips gegeven voor de juiste plek van de modem, de zogeheten Experia Box en kan er met korting een wifi-versterker gekocht worden. Op de website staan duidelijke instructievideo's hoe wifi te verbeteren. Wie er zelf niet uitkomt, kan professioneel Ziggo-wifi.jpgadvies inwinnen van een servicemonteur die voor 50 euro langs komt.  

Wifi verbeteren bij Ziggo 

KPN is niet de enige provider die advies over wifi-verbindingen geeft. Ook concurrent Ziggo is met uitgebreide stappenplannen en uitlegfilmpjes actief op dit gebied. Het kabelbedrijf biedt klanten eveneens met korting hardware aan om een betere wifi-verbinding mogelijk te maken. 

5 GHz frequentieband

Het aantal wifi-signalen en toegangspunten is in de afgelopen jaren fors gestegen. Standaard wordt gebruik gemaakt van de 2,4 GHz frequentieband. Omdat meerdere toegangspunten in veel gevallen een zelfde uitzendkanaal gebruiken, kan het bereik van het wifi-signaal behoorlijk kleiner worden. Je kunt daarom beter van de 5 GHz frequentieband gebruikmaken. De router of het toegangspunt en het mobiele apparaat waar wifi op wordt gebruikt, moeten dan deze frequentieband wel ondersteunen. 

Op Internetten.nl lees je meer tips om je wifi-ontvangst te verbeteren.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie