Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen wordt duurder volgend jaar

door Jeanet Woldring 5 reacties

Bellen, zowel mobiel als via de vaste lijn, wordt volgend jaar duurder. KPN ziet de prijzen in 2010 gemiddeld met 1,5 à 2 procent toenemen. Dit geldt zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers en voor alle producten en diensten van alle merknamen. De toestelsubsidies worden verder verlaagd.

Minder toestelsubsidie
De subsidies op toestellen bij een nieuw abonnement worden verder  afgebroken. Nadat in mei en oktober al een paar tientjes minder subsidie werd gegeven, zal medio januari een nieuwe verlaging van ongeveer dezelfde grootte plaatsvinden. De verwachting is dat behalve KPN ook andere mobiele operators zoals T-Mobile en Vodafone hierin meegaan.

Buiten de bundel
Nieuwe mobiele abonnementen gaan medio januari 1,5 à 2 procent in prijs omhoog. Dit geldt met name voor sim only-aanbiedingen. Ook buiten de bundel bellen wordt duurder. 

Vaste lijn
Rond 1 april wordt bellen met een vaste lijn zowel op de klassieke manier als via internet zo'n 1,7 procent duurder.

Belwijzer: vergelijk alle gsm abonnementen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Jan Zwevert ()

Wel Roland, Digitenne kan nog niet in de schaduw staan van HD op de kabel. Kijk maar bij de Consumentenbond.

Maar verder ziet KPN weer zijn kans schoon omdat er providers verdwenen zijn. Dat zal ze flink opbreken, want de gemiddelde consument is echt niet gek. En KPN wil zo nodig op de kabel. Nou, dat gaat ze nog zwaar opbreken, want die kabelaars zijn ook niet gek. Dat wordt een prijzenslag, let maar op. En de kabelaars gaan eisen dat ze ook op het KPN-net mogen. Nou, met Digitenne verliest KPN het op alle fronten.

Geplaatst door: geewizz ()

Laatste redmiddel ???
Klagen bij de OPTA of heeft KPN dat ook al overgenomen :?
Je zou het haast denken gezien het feit dat er in Nedeland bijna geen concurentie meer is..

Geplaatst door: Roland ()

Ik heb schotel dus zal niet zo snel over stappen naar de kabel.

Trouwens KPN adverteerd met Digitenne dat ze slechts € 8,50 per maand kosten. Kabel kost al snel € 16 euro per maand. Ze geven dan aan dat je dan wel zo`n € 100,= euro per jaar kunt besparen. MAAR: Vaste telefonie bij UPC kost slechts € 9,95 per maand. Vaste lijn bij de KPN kost zo`n 20 euro per maand. Dus wat je minder kwijt bent via Digitenne ben je weer meer kwijt aan je vaste telefoon. En bij de kabel ben je meer geld kwijt met TV maar weer minder met het telefonie gedeelte. Levert dus weinig voordeel op.

TV UPC: € 16,70 + Telefonie € 10 euro
Totaal € 26,70

TV KPN Digitenne € 8,50 + Telefonie € 17,= euro
Totaal € 25,50

Zoals u ziet ontloopt elkaar dit niet zoveel. Voordeel van kabel televisie is dat je betere beeld kwaliteit hebt dan Digitenne. Dat komt omdat Digitenne meer gecomprimeerd is.

Geplaatst door: RA Donker ()

KPN heeft alle prijsvechters overgenomen zoals Tiscali,Telfort,Speedlink, Compuserve dus ze kunnen weer rekenen. Nog maar drie mobiele netwerken en bijna geen adsl providers meer en de kabel die toch al duur is. Andere providers die over zijn volgen netjes en wij zullen alleen maar duurder uit zijn. Ook hier heeft het privatiseren gefaald. Er zijn nu te weinig partijen voor echte concurrentie. Al moet KPN wel uit kijken dat ze niet iedere klant naar de kabel jagen. ADSL is al langzamer dan de kabel en als bellen weer duurder wordt is de kabel straks goedkoper en beter. Slimme jongens bij de kpn om tarieven te rekenen die nergens op slaan.

Geplaatst door: Roland ()

Bellen vanaf vast naar mobiel is al extreem duur. Met een vaste abonnement van KPN telecom betaal je zo`n 20 cent per minuut. Terwijl je met een prepaid (dus zonder abonnement) maar 10 cent betaald. Abonnees van het vaste net zijn dus duurder uit. En daar heb ik 1 woord voor: BELACHELIJK.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie