Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN Flexibel per 1 juli vernieuwd

door Jeanet Woldring

Per 1 juli heeft KPN de Flexibel abonnementen voor mobiel bellen gewijzigd. Er zijn nu tien bundels, voor elk 'type' beller een passend abonnement. De KPN Flexibel Sim-Only abonnementen veranderen niet. De voornaamste wijziging is de verhoging van het buitenbundeltarief.

De gevolgen voor KPN Flexibel
In de naamgeving van het abonnement wordt nu het aantal minuten/sms genoemd in plaats van het maandbedrag. De instapbundel (Flexibel 100) is minder aantrekkelijk dan voorheen. De daaropvolgende (Flexibel 135) daarentegen is nu relatief  voordeliger. Voor € 1,75 extra ontvangt men 35 minuten/smsjes meer. De prijs per minuut/sms is daardoor gunstiger dan bij de Flexibel 100 instapbundel:16 cent in plaats van 20 cent. Daarnaast zijn vooral de hogere bundels scherper geprijsd. 

Buiten bundeltarief verhoogd
Een wijziging in het nadeel van abonnees is dat het buitenbundeltarief bij alle abonnementen met 5 cent verhoogd is naar 30 cent per minuut. Dit betekent dat men nóg meer dan voorheen de juiste bundelgrootte moet kiezen. En er alert op zijn de bundel tijdig te wijzigen!

Gelukkig blijft de flexibiliteit van Flexibel bestaan. Na drie maanden (na het sluiten van het contract) kan men  de bundel maandelijks kosteloos aanpassen, zowel naar boven als beneden. Dat kan direct via Mijn KPN waar men ook inzage heeft in het verbruik en zijn rekeningen.

Flexibel Online 
Wie Flexibel online bestelt, heeft meer voordeel dan in de winkel. KPN schrijft: Je hebt al een gratis telefoon met abonnement vanaf € 15,95 in plaats van € 20,- per maand. Bovendien is het tarief per minuut lager. Een Flexibel Online Bundel is alleen online af te sluiten, niet in de winkel.

Bestaande klanten behouden het ‘oude’ Flexibel, tenzij ze willen overstappen. Bij verlenging gaat men altijd over naar het nieuwe Flexibel 2009.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie