Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en Vodafone het sterkst; Telfort het snelst!

Het mobiele netwerk van T-Mobile is het minst geschikt voor het bellen in gebouwen. KPN en Vodafone hebben de sterkste signalen, waardoor gebruikers binnenshuis goed kunnen bellen.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de kwaliteit van de vijf Nederlandse netwerken voor mobiele telefonie, dat in de Consumentengids van februari is gepubliceerd. Bij Orange en Telfort kunnen gebruikers soms wat minder ver in een gebouw bellen volgens de Consumentenbond. Verder concludeerde men dat alle netwerken van hoge kwaliteit zijn. Tijdens het buitenshuis bellen ontlopen ze elkaar nauwelijks en is het bereik altijd voldoende.

De Consumentenbond heeft ook bijgehouden hoe lang het duurt voordat de verbinding tot stand komt. Bij Vodafone ligt de gemiddelde tijd rond de 12 seconden. Volgens de Consumentenbond mag dat niet langer dan tien seconden duren.  Telfort, gevolgd door Orange, is meestal het snelst.

Het laatste kwaliteitsonderzoek in januari 2003, waarbij mobiele aanbieders elkaars netwerken hebben doorgemeten en vervolgens beoordeeld door TNO, wees uit dat alle vijf de Nederlandse netwerken van vergelijkbare hoge kwaliteit waren. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie