Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en VNN komen met fietsslot voor smartphone

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

KPN en Veilig Verkeer Nederland(VVN) hebben de handen ineen geslagen om een slim fietsslot te ontwikkelen. Wanneer jij je fiets van het slot haalt, wordt de netwerkverbinding op je telefoon verbroken en kun je deze dus niet gebruiken. Het slot zal aan het eind van het jaar in de winkels van KPN liggen.

telefoongebruik-fiets.jpg

Veel ongelukken

Het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen zorgt ongeveer voor 20 procent van het aantal ongelukken in het verkeer. Eerder had Samsung (Virtual Reality) al een samenwerking met VNN en nu volgt dus ook KPN met de creatie van het slimme fietsslot. Het doel is dat kinderen hun aandacht bij het verkeer houden en niet bij hun mobieltje om zo het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Eerder was er al sprake van dat minisiter Schultz van verkeer bezig was met een wet voor het verbod op het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen.  

App

Het is de bedoeling dat het slot van rond de 100 euro (en daarmee de app) eind dit jaar wordt geïntroduceerd. Het is dan niet meer mogelijk om tijdens het fietsen te internetten, bellen of sms'en. Overigens is 112 wel gewoon bereikbaar in geval van nood. Het slot heeft verbinding met het KPN-netwerk en kan via de app ontgrendeld worden en je hebt hiervoor dus geen sleutel nodig. Zodra jij je fiets dus weer op slot zet, kun jij via de app je telefoon weer ontgrendelen. Er bestaan al sloten die je mobiele telefoon kunnen vergrendelen, dit slot is alleen de eerste waarbij de vergrendeling automatisch gaat. 

Overigens wordt de app in eerste instantie alleen voor Android ontwikkeld. 

Geactualiseerd: donderdag 22 juni 2017

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.