Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en T-Mobile beboet voor onduidelijke tariefmelding

door Jeanet Woldring

OPTA heeft KPN en T-Mobile boetes opgelegd van respectievelijk 60.000 en 30.000 euro  wegens onduidelijke tariefmeldingen aan prepaidklanten. Het gaat om de kosten voor het bellen naar informatienummers.

Beide bedrijven meldden voorafgaand aan een oproep naar een betaald informatienummer (0900, 0906, 0909 of 18xy) dat er naast het minuuttarief ook kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon in rekening worden gebracht. Zij brachten voor prepaidklanten echter altijd een vast minuuttarief in rekening (KPN 1,30 euro en T-Mobile 1,10 euro) ongeacht welk informatienummer de consument belde.

Dit is onduidelijk. Als een telecombedrijf een vast tarief factureert, dan moet hij dit concrete tarief ook melden. Dan is het duidelijk voor de consument wat hij exact betaalt voor elke minuut dat hij belt met zo’n nummer, aldus OPTA.

Sinds 1 oktober 2008 geldt dat het duidelijk moet zijn voor de consument uit de tariefmelding wat hij betaalt voor het gebruik van een mobiele telefoon voor het bellen naar informatienummers. Dit kan door of het exacte verkeerstarief of relevante informatie over dat tarief te vermelden. T-Mobile en KPN voldeden niet aan deze verplichting. 

Aanpassing tarief of melding
T-Mobile is inmiddels afgestapt van haar tarief van 1,10 euro per minuut voor prepaidklanten. Het telecombedrijf brengt nu de minuut- en verkeerskosten in rekening die de consument te horen krijgt. De verkeerskosten bedragen bij T-Mobile maximaal 35 cent per minuut. KPN heeft de tariefmelding voor haar prepaidklanten aangepast en meldt nu het vaste tarief van 1,30 euro per minuut dat zij in rekening brengt voor het bellen naar informatienummers.

Boetes
OPTA beboet beide telecombedrijven omdat ze consumenten met hun tariefmelding op het verkeerde been hebben gezet. Daarnaast hebben andere mobiele bedrijven wél tijdig hun tariefmelding en/of facturatie aangepast. KPN was langer in overtreding dan T-Mobile. Daarom heeft KPN een boete van 60.000 euro en T-Mobile van 30.000 euro opgelegd gekregen. Beide telecombedrijven kunnen bezwaar maken en in beroep gaan tegen de boete. KPN heeft inmiddels aangegeven geen bezwaar aan te tekenen.

Klacht indienen
Belt u naar een nummer dat begint met 0900, 0906, 0909 of 18xy? En betaalt u meer dan u vooraf te horen hebt gekregen? Geef uw klacht dan door aan ConsuWijzer. Daarvoor kunt u het klachtenformulier gebruiken. Toezichthouder OPTA kan bij voldoende signalen besluiten om een onderzoek in te stellen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie