Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en Rabobank introduceren contactloos mobiel betalen

door Anniek Kruijer 3 reacties

KPN en de Rabobank maken contactloos betalen met je smartphone mogelijk. Dit kan vanaf komend voorjaar met de Rabo Wallet op de nieuwe KPN simkaart met NFC. Om hiervan gebruik te maken moet je een bankrekening hebben bij de Rabobank en een mobiel abonnement bij KPN. Hoe werkt Rabo Wallet?

Speciale simkaart

Contactloos betalen is erg opkomend in Nederland. De ING bank maakte het in 2015 al beschikbaar voor klanten met een Android telefoon met Rabowallet.jpgNFC. In tegenstelling tot de methode van KPN hebben ING-klanten daar geen speciale simkaart voor nodig. Het nadeel is dat betalen met een lege accu niet gaat, met een NFC simkaart is betalen met een lege accu wel mogelijk.

Vanaf dit voorjaar kunnen ook KPN klanten die in het bezit zijn van een Rabobank bankrekening de nieuwe simkaart voor mobiel betalen gebruiken. Een smartphone met een Android besturingssysteem vanaf versie 4.4 is wel een vereiste. Ondanks dat iPhones over een NFC-chip beschikken werkt de dienst niet op deze toestellen. Apple staat uitsluitend Apple Pay toe met deze chip.

Rabo Wallet

De simkaart van KPN werkt als een soort digitale portemonnee, die voor Rabobank-klanten Rabo Wallet heet. Volgens de KPN woordvoerder Victorina de Boer worden dezelfde gegevens die op de bankpas van Rabobank-klanten staan op een speciaal versleuteld deel van de simkaart gezet. "Sowieso voldoen simkaarten natuurlijk al aan de hoogste veiligheidsstandaarden."  Op termijn wordt het ook mogelijk de functies van andere pasjes aan de simkaart toe te voegen. Denk aan pasjes als de OV-chipkaart, ID-kaart, klantenkaarten en toegangspassen voor bedrijven. Bekijk de Rabo Wallet introductievideo.

NFC simkaart voor Telfort en Simyo klanten

KPN-abonnees die een NFC-simkaart willen, kunnen daarvoor nu al een nieuwe simkaart bij KPN aanvragen. Alle nieuwe klanten krijgen vanaf 1 januari deze nieuwe NFC simkaart. Ook voor Simyo en Telfort klanten wordt de simkaart vanaf 1 februari geleverd. De NFC simkaart is vooralsnog niet beschikbaar voor klanten met een prepaid simkaart.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (3)

Geplaatst door: Roy ()

Toevallig beschikt de Samsung s4 over ingebouwde nfc. Heb vanaf begin gebruik kunnen maken van Rabowallet. En nog steeds. Zonder NFC chip simkaart. Nu toevallig KPN maar werkte ook bij Telfort en ziggo.

Succes

Groetjes Roy

Geplaatst door: Leo Hanssen ()

Het verbaast mij dat ik op bovenstaande geen vraag na 4 maanden nog geen antwoord zie.....?

Opmerking van de redactie op 15-09-2016
Excuus voor de late reactie. We hebben navraag gedaan bij Ziggo, die geeft hier geen duidelijk antwoord op. We houden de ontwikkelingen in de markt in de gaten en zullen er aandacht aan schenken zodra er meer over bekend is.
Geplaatst door: Henny Klein Ovink ()

Ik vind het wel interessant om bij te blijven/meet te gaan in deze snelle tijd. Ik wil graag contactloos betalen middels Samsung s4 via Ziggo Mobiel. Dat kan nu nog niet maar weet je of deze mogelijkheid op "uitrollen"staat of gaat het nog enige tijd duren. ( Nu contactloos via Rabokaart met NFC chip)
Dank.

Henny Klein Ovink, 64 jr, Wijhe.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie