Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en Rabobank introduceren contactloos mobiel betalen

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

KPN en de Rabobank maken contactloos betalen met je smartphone mogelijk. Dit kan vanaf komend voorjaar met de Rabo Wallet op de nieuwe KPN simkaart met NFC. Om hiervan gebruik te maken moet je een bankrekening hebben bij de Rabobank en een mobiel abonnement bij KPN. Hoe werkt Rabo Wallet?

Speciale simkaart

Contactloos betalen is erg opkomend in Nederland. De ING bank maakte het in 2015 al beschikbaar voor klanten met een Android telefoon met Rabowallet.jpgNFC. In tegenstelling tot de methode van KPN hebben ING-klanten daar geen speciale simkaart voor nodig. Het nadeel is dat betalen met een lege accu niet gaat, met een NFC simkaart is betalen met een lege accu wel mogelijk.

Vanaf dit voorjaar kunnen ook KPN klanten die in het bezit zijn van een Rabobank bankrekening de nieuwe simkaart voor mobiel betalen gebruiken. Een smartphone met een Android besturingssysteem vanaf versie 4.4 is wel een vereiste. Ondanks dat iPhones over een NFC-chip beschikken werkt de dienst niet op deze toestellen. Apple staat uitsluitend Apple Pay toe met deze chip.

Rabo Wallet

De simkaart van KPN werkt als een soort digitale portemonnee, die voor Rabobank-klanten Rabo Wallet heet. Volgens de KPN woordvoerder Victorina de Boer worden dezelfde gegevens die op de bankpas van Rabobank-klanten staan op een speciaal versleuteld deel van de simkaart gezet. "Sowieso voldoen simkaarten natuurlijk al aan de hoogste veiligheidsstandaarden."  Op termijn wordt het ook mogelijk de functies van andere pasjes aan de simkaart toe te voegen. Denk aan pasjes als de OV-chipkaart, ID-kaart, klantenkaarten en toegangspassen voor bedrijven. Bekijk de Rabo Wallet introductievideo.

NFC simkaart voor Telfort en Simyo klanten

KPN-abonnees die een NFC-simkaart willen, kunnen daarvoor nu al een nieuwe simkaart bij KPN aanvragen. Alle nieuwe klanten krijgen vanaf 1 januari deze nieuwe NFC simkaart. Ook voor Simyo en Telfort klanten wordt de simkaart vanaf 1 februari geleverd. De NFC simkaart is vooralsnog niet beschikbaar voor klanten met een prepaid simkaart.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie