Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN en Hi verlagen buitenlandtarieven per 23/8

5 reacties

Bellen en gebeld worden in de Europese Unie wordt vanaf 23 augustus een stuk voordeliger bij KPN en Hi. Aanleiding voor de verlaging zijn de nieuwe regels voor mobiel bellen binnen de EU. Conform de EU-regels kost bellen 58 cent per minuut en gebeld worden 29 cent. Dit geldt vanuit alle landen van de EU, naar alle landen van de EU en op alle netwerken. De tariefverlaging geldt zowel voor abonnementen als voor prepaid.

Zelf aanmelden om vanaf 23 augustus te profiteren
Wilt u vanaf 23 augustus profiteren van de verlaagde tarieven, dan moet u zich wel zelf  aanmelden via het gratis telefoonnummer 1330. Alle klanten worden hierover tussen 26 en 29 juli per sms geïnformeerd. Als u zich niet zelf aanmeldt, doet Hi en KPN dat voor u op 23 september. Vanaf dat moment gaat iedereen dus sowieso voordeliger bellen overal in de EU.

Sms-tarief en mobiel internet ook goedkoper 
KPN en Hi passen niet alleen de tarieven aan die wettelijk verplicht zijn, maar ook de tarieven voor mobiel internetten per 23 juli jl.* Volgens het telecombedrijf kan het voordeel daarbij oplopen tot 60%. Alle klanten op alle netwerken in de EU betalen dan het zogeheten ‘Voordeelnetwerk-tarief’. Voor particulieren geldt er één tarief. Voor zakelijke klanten varieert het voordeel per abonnement. zo kost mobiel internet op een Europees voordeelnetwerk  € 10 per MB, op een niet-voordeelnetwerk bijna drie keer zoveel: € 29,80. Zie onze speciale website Vakantiebellen.com voor meer tarieven. Vanaf 23 september verlaagt KPN bovendien zijn postpaid sms-tarief voor particulieren: een sms kost dan altijd 55 cent per verzonden bericht. Nu kost het versturen van een sms'je nog 75 cent. 

Voordeelnetwerken
De tarieven voor bellen buiten de EU veranderen niet. Buiten de EU belt u goedkoper via een van de tien voordeelnetwerken, zoals Turkcell in Turkije, Setel in Curaçao en Telstra in Australië.Tip: kijk voor uw vertrek naar het buitenland even op Vakantiebellen.com welke voordeelnetwerken er zijn.

Vakantiebundels
Gaat u in juli of augustus op vakantie en wilt u al voordelig bellen en sms’en vanuit Europa? Dan zou u zich kunnen aanmelden voor de KPN of Hi Vakantiebundel en Vakantie Smsbundel. Deze zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

* De tarieven voor sms’en en internet op uw mobiel blijven ongewijzigd, zo vermeldt de website van Hi. Dit zal z.s.m. gecorrigeerd worden, zo liet een woordvoerder ons weten.

Zie ook: KPN en Hi per 1 juli met vakantiebundels

Reacties (5)

Geplaatst door: Henk ()

bij Orange betaal je straks ook voor Zwitserland het verlaagde EU-tarief. Hulde ook voor Orange!

Geplaatst door: Keesjan ()

Bij Vodafone betaal je het voordelige Eurotarief. Dat komt omdat Vodafone dit land aan Passport tarief heeft toegevoegd. Evenals nog een aantal andere niet EU-landen. Hulde voor deze aanbieder wat dit betreft!

Geplaatst door: Jaitse ()

klopt het verhaal dat je itt bij Vodafone en Orange bij KPN in Zwitserland nog wel steeds de hoofdprijs betaalt??

Geplaatst door: Jaitse ()

waarom moet je je hier eerst voor aanmelden? KPN denkt zeker dat er ook mensen zijn die graag teveel willen betalen. KPN blijft haar klanten pesten.

Geplaatst door: Albert ()

Wat betreft: Sms tarieven buitenland blijven ongewijzigd heeft betrekken op Prepaid. Onderstaande staat ook op de website van Hi, m.i. dus correct.

Het ontvangen van sms`jes is ook in het buitenland gratis.

Voor het versturen van een sms`je betaal je altijd één tarief. Waar je ook bent in het buitenland. Als je een Hi Abonnement hebt, is het tarief € 0,55. Voor Hi PrePay is het € 0,75.

Voor het ontvangen van sms berichten (bijvoorbeeld nieuwsdiensten, ringtones e.d.), betaal je in het buitenland hetzelfde tarief als in Nederland. Hier geldt geen extra tarief voor!

Let op:
Sommige buitenlandse netwerken ondersteunen geen sms. Wil je zeker weten dat je kunt smséen kijk dan bij de buitenlandse tarieven. Klik op de naam van de mobiele aanbieder.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie