Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN en Hi: Android-apps betalen via telefoon

door Jeanet Woldring

KPN en Hi klanten met een Android smartphone of tablet kunnen vanaf nu in Google Play aangeschafte apps betalen via hun mobiele telefoonrekening. Tot nu toe kon dit alleen met een creditcard. KPN en Hi zijn de eerste mobiele aanbieders in Nederland die deze service aan hun klanten bieden.

Makkelijke en veilige betaalwijze

KPN en Hi zien dat een deel van de klanten geen creditcard heeft of deze niet wil gebruiken, en hierdoor geen betaalde apps of games op hun Android toestel kunnen installeren. Met dit initiatief komt KPN tegemoet aan deze mensen waardoor ook zij apps op een makkelijke en veilige manier kunnen betalen. De komende weken krijgen eerst consumenten de nieuwe manier van betalen aangeboden, daarna ook zakelijke klanten.

Geen extra kosten

Er worden geen extra kosten gerekend voor deze service. Bij elke aankoop van een app in Google Play kiest de klant voor het betalen per creditcard of via de KPN- of Hi-factuur. Direct na aankoop wordt een bevestiging gestuurd naar het aan het Google account gekoppelde mailadres. Op de mobiele telefoonrekening staat welke apps zijn gekocht en voor welke prijs.

Maximum 10 euro per aankoop

De klanten van KPN en Hi kunnen maximaal 10 euro per aankoop en 100 euro per maand uitgeven via hun mobiele telefoonrekening. Ook vraagt Google Play bij elke app aankoop om akkoord en een wachtwoord te gebruiken. Bovendien moet de klant tijdens de eerste aankoop verbonden zijn met het netwerk van KPN.

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2013
Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie