Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN eist rectificatie Youfone

door Jeanet Woldring

Sim only aanbieder Youfone moet van KPN stoppen met een reclamecampagne. Het belbedrijf uit Rotterdam voert landelijk een abricampagne met de slogan 'De telecomaanbieder die u niet belazert'. 

KPN voelt zich samen met haar dochters Telfort en Hi door de slogan aangesproken, eist stopzetting van de abricampagne en wil openbare rectificatie op de website van Youfone. De eis van KPN is ontvangen de dag voordat staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk en toezichthouder Opta pleit voor meer duidelijkheid binnen telecomaanbieders.
 
Misleidende en vergelijkende reclame
Met de eis beroept KPN zich op het Burgerlijk Wetboek, waarin staat dat het verboden is om misleidende en ongeoorloofde vergelijkende reclame te maken. Youfone, die het netwerk van T-Mobile gebruikt, is zeer verbaasd door de eis van KPN. Directeur Valentijn Rensing: “We vinden het uiterst opmerkelijk dat KPN ons in een aangetekende brief opdraagt te stoppen met de gekozen insteek van de campagne." Onlangs zou Telfort geadverteerd hebben met een tekst van eenzelfde strekking: ‘Laat je niet afzetten’. 

Youfone is dan ook niet van plan in te gaan op de eis van KPN. Rensing: “Zolang KPN bij het merendeel van haar abonnementen telefoongesprekken in minuten blijft afronden, blijven wij bij ons standpunt, en staan wij achter onze slogan.” De pay-off die Youfone naast de slogan hanteert op radio en TV luidt: ‘The what you see is what you get telecompany’. 

Afrekenen per gebelde seconde
Sinds de oprichting in 2008 heeft Youfone naar eigen zeggen de markt opengebroken door de consument in Nederland gewoon weer af te laten rekenen per gebelde seconde,  Youfone biedt een per direct opzegbaar sim only-abonnement, geen maandelijkse abonnementskosten en werkt niet met belbundels. 

Afgelopen donderdag pleitte Frank Heemskerk en toezichthouder Opta nog voor meer duidelijkheid over de kosten van mobiel bellen. Voor consumenten betekent dit in de praktijk dat er nog te veel onduidelijke informatie is over het afrekenen per seconde of per minuut, over wat belbundels bevatten en wat niet. Ook maakt de diversiteit aan gebruikte definities en termen het moeilijk verschillende aanbieders te vergelijken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie