Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

E-sim beschikbaar bij alle KPN abonnementen

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

KPN e-simHet is zover, je kunt nu als nieuwe klant bij KPN ook een e-sim aanvragen. Bestaande klanten konden dit vanaf november 2020 al regelen. Als je nu een abonnement afsluit dan kun je meteen een e-sim afnemen. Je hebt er wel een geschikte telefoon voor nodig. Wat is e-sim eigenlijk?

KPN e-sim

Vanaf februari 2021 kunnnen alle mobiele abonnees van KPN ook kiezen voor de digitale sim. Nieuwe klanten doen dit bij hun aanvraag. Als je al klant bent dan kun je dit eenvoudig regelen via de MijnKPN app. 

Om de e-sim te kunnen gebruiken heb je een geschikt toestel nodig. Tijdens jouw aanvraag wordt daarom gevraagd welk toestel je wilt gaan gebruiken. Momenteel is er op dat gebied een beperkt aanbod. Je hebt één van de nieuwste modellen van Samsung nodig waaronder de Samsung Galaxy Note20 Ultra, de Samsung Galaxy S21 of de Samsung Galaxy Z Flip. De Apple iPhone XS of nieuwer is ook geschikt. Net als een aantal Google telefoons (Pixel 3, 4 en 5) en de Motorola Razr 5G. KPN ondersteunt Apple Watch en andere smartwatches op dit moment nog niet. En je kunt de e-sim niet met prepaid gebruiken.

KPN is de laatste grote provider in Nederland die het gebruik van de e-sim aanbiedt. Bij T-Mobile was dit al het geval in 2019, bij Vodafone juni 2020. KPN dochter Simyo is gebruikt als proefkonijn, daar kon je al vanaf 27 februari 2020 een e-sim aanvagen. Ook voor prepaid trouwens, daarmee is Simyo de enige.

Wat is e-sim?

In steeds meer smartphones is een e-sim ingebouwd. Dit is een digitale (virtuele) simkaart. Het fysieke plastic kaartje is niet meer nodig. Voordelen e-sim? Beter voor het milieu. Gemakkelijk, je hoeft niet meer te wachten op een nieuwe/andere simkaart. En omdat de geschikte telefoons ook beschikken over een fysieke simkaartplek, kun je twee nummers in gebruik nemen/hebben. Praktisch als je een privé- en werknummer hebt. De telecomprovider koppelt jouw mobiele nummer aan de e-sim.

In onze vergelijkers kun je e-sim als filter gebruiken, dit geldt voor zowel  sim only, als abonnement met een toestel als voor losse toestellen. Dan zie je meteen wat er beschikbaar is.

Geactualiseerd: vrijdag 26 februari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie