Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN nog steeds grootste mobiele speler

door Marit Veldkamp

KPN-buitenlandbundels-2015.jpgKPN is nog steeds de grootste speler op de mobiele markt. Hiermee laat de telecomprovider concurrenten Vodafone en T-Mobile ruim achter zich. 

Groter marktaandeel KPN

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het marktaandeel van KPN is toegenomen. Afgelopen kwartaal werd een groei van 1,3 procent waargenomen. Met een aandeel van bijna 43 procent is KPN nog steeds de grootste speler op de mobiele markt. 

Meer omzet

Ten opzichte van het vorige kwartaal is er een omzetstijging waarneembaar. De opbrengst is dit jaar wel lager dan vorig jaar. Dit heeft volgens Telecompaper alles te maken met de hevige concurrentie en de prijsdruk. De verwachting is dat de mobiele markt de komende jaren verder krimpt.

Grootste dekking

KPN heeft de grootste dekking en biedt daarnaast ook combinatievoordeel, waarbij je voordelen krijgt als je Vast en Mobiel combineert. Met 'KPN Compleet' kun je kiezen voor € 5 extra korting op je mobiele abonnement, gratis zenders en films en dubbel zoveel data en belminuten. 

Concurrenten

Vodafone en T-Mobile daalden respectievelijk naar een marktaandeel van 32 en 21 procent. Tele2 groeide iets en heeft nu een aandeel van 4 procent. Tele2 lanceerde onlangs de nieuwe 4G-abonnementen. Hierbij kun je zelf je bundel samenstellen.

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie