Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN bouwt `Kral en Klick` formules af

KPN gaat het aantal eigen winkelformules in Nederland terugbrengen. Het telecombedrijf wil zijn aanwezigheid in de winkelstraat nadrukkelijker in lijn te brengen met zijn bestaande merken en probeert de kosten te verlagen.

Als gevolg hiervan heeft KPN besloten de 'Kral en KPN Klick' formules in de loop van dit jaar af te bouwen en zich volledig te richten op de merken KPN (Primafoon en Business Center), Hi en Telfort. Verwacht wordt dat ongeveer de helft van de huidige 53 Kral– en 4 KPN Klick winkels verder zal kunnen gaan onder de vlag van KPN. De overige winkels worden op termijn gesloten. Het streven is om zo veel mogelijk medewerkers onder te brengen bij de andere winkels van KPN.

Vorig jaar al werd besloten om de op de jeugd gerichte “kpn vijf-zeven-zes” (kpn576) winkels op te laten gaan in winkels van het Hi-merk. In totaal voert KPN nu naast de Kral- en KPN Klick winkels 104 KPN Primafoons, 18 KPN Business Centers, 2 Hi winkels en 2 kpn576-en (die de komende weken worden omgezet in Hi). Daarnaast zijn er 16 Telfort winkels. Het aantal Hi en Telfort winkels wordt dit jaar nog verder uitgebreid.

Volgens KPN vloeien de voorheen gescheiden werelden van beeld, fotografie, tv en video enerzijds en telecommunicatie anderzijds steeds meer in elkaar over. In de proeven met de KPN Klick formule werd digitale foto en film in combinatie gebracht met de (tele)communicatie producten en -diensten van KPN.

Dankzij de positieve ervaringen zullen deze combinaties van producten en diensten versneld een plek krijgen in andere winkelformules van KPN. Hierdoor neemt het nut van een aparte winkelformule af.

Zie ook: 18-11-2005 KPN neemt fotoketen Kral over

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie