Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN beveiligt voicemail buitenland

door Jeanet Woldring

Klanten van KPN hebben voortaan een wachtwoord nodig om voicemail vanuit het buitenland  te beluisteren. Dat is volgens KPN nodig om de beveiliging te verbeteren. Het wachtwoord is eenvoudig te wijzigen.

Bescherming persoonlijke gegevens
Weliswaar is het gebruik van voicemail daarmee iets omslachtiger, maar volgens KPN weegt de bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten zwaarder. KPN raadt zoals altijd iedereen aan om daarbij niet een te voor de hand liggend wachtwoord te kiezen zoals 0000, 1111 of 1234. Het wachtwoord moet u van tevoren in Nederland instellen door 1233 te bellen.

Voicemail beluisteren in buitenland
Om in het buitenland uw voicemail te beluisteren, kunt u op de meeste netwerken 1233 bellen (en anders 06-1200 1233). Vervolgens moet u uw wachtwoord invoeren. Dat is een reeks van minimaal 4 en maximaal 7 cijfers. Als u nog geen wachtwoord heeft ingesteld of uw wachtwoord bent vergeten kunt u op het hekje (#) drukken. Daarna ontvangt u een gratis sms-bericht met uw wachtwoord. Het wijzigingen van uw wachtwoord kan via het voicemailmenu via optie 3. Als u prepaidgebruiker bent, kunt u bellen met 1233 en zonder wachtwoord uw voicemail beluisteren.
 
Wat kost het?
Een sms ontvangen, als seintje dat u een voicemail heeft, is ook in het buitenland gratis. Bij het beluisteren van uw voicemail betaalt u het tarief voor bellen in het buitenland.

Dubbele kosten
Let op: in het buitenland betaalt u, anders dan in Nederland, ook als iemand uw voicemail inspreekt. Als iemand u in het buitenland belt en uw voicemail bereikt, dan betaalt u het internationale tarief voor het inkomende gesprek én het internationale tarief voor het doorschakelen (terug) naar uw voicemailbox in Nederland.

Wilt u liever niet dat mensen uw voicemail inspreken als u in het buitenland op vakantie bent? Zet dan uw voicemail uit voor vertrek!

Lees alles over bellen in het buitenland op Vakantiebellen.com

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie