KPN BelVrij: 1 tarief voor bellen naar vast en mobiel

door Anniek Kruijer (7 reacties)

Telecomaanbieder KPN wijzigt per 1 april de tarieven van de BelVrij abonnementen. Voortaan belt u voor één tarief vanaf uw vaste telefoon naar zowel vaste als mobiele nummers binnen Nederland. Deze wijziging ging al per 15 januari in voor klanten met een abonnement op InternetPlusBellen.

Eén tarief
De kosten voor bellen naar een andere vaste telefoon gaan omhoog; die voor bellen naar een mobiel omlaag. Alle andere gesprekskosten, waaronder de tarieven voor internationale gesprekken, blijven ongewijzigd. Bellen vanuit huis kost voortaan zowel naar een gewone vaste lijn als naar een mobiel 9 cent per minuut. Met uitzondering van bijzondere nummers als 0900 etc. Voor alle gesprekken geldt een starttarief van 10 cent.

BelVrij beltarieven per 1 april 2011

  Huidig tarief Tarief per 1 april
Bellen naar vaste nrs.  5 ct. /min.  9 ct./min
Bellen naar mobiele nrs.  17,5 ct/min.  9 ct./min

Klanten per brief geïnformeerd
Alle klanten worden tijdig van tevoren per brief geïnformeerd. In de brief ontvangen zij ook een persoonlijk advies, waarin KPN hen aan de hand van hun belgedrag vrijblijvend adviseert over de meest gunstige keuze als het gaat om het BelVrij-abonnement. 

BelVrij
BelVrij biedt verschillende opties om al het belverkeer naar andere vaste nummers in Nederland ‘af te kopen’ voor een vast bedrag per maand (Weekend, Avond & Weekend, Altijd). Met een BelVrij Avond & Weekend abonnement bijvoorbeeld heeft de prijsverhoging voor bellen naar andere vaste nummers ’s avonds en ’s weekends uiteindelijk geen effect op de factuur. Alle gesprekskosten in die periodes zijn immers al ‘afgekocht’. Tegelijkertijd profiteren klanten wel van de lagere tarieven voor het bellen naar Nederlandse mobiele nummers.
 
Eenvoudiger
KPN wil met deze wijzigingen zijn aanbod aan klanten overzichtelijker te maken. Het bedrijf is al enkele jaren bezig met vereenvoudigingprogramma’s om de hoeveelheid afwijkende abonnementen, tarieven en merken terug te brengen. Dit moet bijdragen aan aantrekkelijker diensten, betere service en lagere kosten. Of de maandelijkse rekening daadwerkelijk duurder uit zal vallen of goedkoper wordt en met hoeveel is afhankelijk van het belgedrag (bellen naar mobiel wordt immers goedkoper) en of klanten de voor hen meest gunstige voordeeloptie kiezen.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (7)

Geplaatst door: rens

[quote] KPN?
Welk normaal iemand heeft dat nog?
Niet zeuren gewoon ondergaan. Jullie worden al tig jaar opgelicht! En vinden dat allemaal nog normaal ook.
Klanten van KPN verdienen niet beter... [/quote]
Heb je een beter idee, meld dat dan daar heeft een ander wat aan

Geplaatst door: rens

" KPN?
Welk normaal iemand heeft dat nog?
Niet zeuren gewoon ondergaan. Jullie worden al tig jaar opgelicht! En vinden dat allemaal nog normaal ook.
Klanten van KPN verdienen niet beter... "
Heb je een beter idee, meld dat dan daar heeft een ander wat aan

Geplaatst door: radha

2 weken geleden kreeg ik een brief van KPN dat bellen naar mobiel via het vastelijn per 19 feb 2012 gratis wordt!!!!??? ik hou mijn hart vast, klantenservice weet hier niets vanaf.Leuk zeg.

Geplaatst door: gerritsen

Paar maanden geleden heeft kpn ook al (zomaar) mijn contract gewijzigd in een jaarcontract, zonder mij iets te vragen, maar omdat je dan 3 maanden lang korting kreeg heb ik het zomaar gelaten.
Nu ineens zonder zich iets van het jaarcontract aan te trekken wijzigd kpn dit zomaar opnieuw.
Iedereen die het maar weten wil ga ik zeggen: NEEM GEEN KPN ABONNEMENT !, je word geflest waar je bij zit, en ze zijn niet te vertrouwen.

Geplaatst door: ralf

KPN?
Welk normaal iemand heeft dat nog?
Niet zeuren gewoon ondergaan. Jullie worden al tig jaar opgelicht! En vinden dat allemaal nog normaal ook.
Klanten van KPN verdienen niet beter...

Geplaatst door: Yvonne de Glas

Mogelijk heb ik een tip voor u. Zelf hebben wij een weekend-vrij belabonnement. Onbeperkte gratis bellen naar een Nederland vast nummer op zaterdag en zondag. Voor de overige dagen bellen wij via de Belkampioen voor 2 cent/minuut en een starttarief van 5 cent. Je moet dan eerst wel een aantal handelingen verrichten (0900 nummer bellen), maar het werkt perfect. Ik geef toe, dat het voor een dame van 97 wellicht wat moeilijker wordt. Maar voor anderen is het een goede optie.
Naar een mobiel bellen kan dan weer het beste met de KPN voor 9 cent/minuut.

Geplaatst door: Els Lobbes

Het bellen voor oudere mensen en mensen met weinig inkomen wordt hierdoor steeds minder toegankelijk. Voor mijn moeder (97) met alleen AOW, wordt het bijna 2 x duurder. Een gesprek voeren van 20 minuten doet ze dus nu niet meer. Zo wordt van deze mensen weer een mogelijkheid om contact te zoeken met vrienden of familie afgenomen.
Schandalig!!!!
Maak het voor hen eens wat prettiger!!! (ouderenabonnement ?)
Els Lobbes

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.