Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN activeert sneller 4G+ in zeven steden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Klanten van KPN kunnen nu in zeven steden gebruikmaken van 4G+, de snellere variant van 4G. De provider biedt nu dekking in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Tilburg en Den Haag. Om gebruik te maken van het snelle netwerk is een toestel nodig dat dit ondersteunt. Het gebruik van 4G+ is gratis, ook hoeven klanten niets aan te passen.

Snelheid 4G+

Vorig jaar oktober startte de provider met de uitrol van 4G+ via 1800 Mhz in Den Haag. Met 4G+ halen gebruikers in theorie downloadsnelheden tot 225 Mbps, hoewel deze snelheid in de praktijk lager ligt. KPN stelt dat gebruikers kunnen uitgaan van een downloadsnelheid van 35 Mbps en een uploadsnelheid van 15 Mbps. Vooral in grote steden rond drukbezochte plaatsen kan 4G+ ideaal zijn. Wel is de snelheid afhankelijk van allerlei factoren, denk hierbij aan de locatie ten opzichte van de mast. Met het huidige 4G ligt de gemiddelde downloadsnelheid bij KPN op 20 Mbps.

4G+ Vodafone

Naast KPN liet ook Vodafone vorig jaar al weten bezig te zijn met de uitrol van 4G+. Afgelopen oktober werd dit geactiveerd in Amsterdam. De provider richt zich in eerste instantie op gebieden waar de meeste klanten zijn en waar de behoefte het grootst is. Dat bepaalt ook de volgorde waarin het netwerk beschikbaar komt. Tele2 en T-Mobile hebben nog geen plannen naar buiten gebracht.

Toestellen met 4G+

Er zijn momenteel nog niet veel toestellen die geschikt zijn voor 4G+. Onder andere de volgende toestellen ondersteunen het netwerk: Huawei Honor 6 Plus - HTC One M9 - LG G4 - Samsung Galaxy Note 4 /Note Edge - Samsung Galaxy S6 / S6 Edge.

Meer weten over 4G+?

Lees de veelgestelde vragen over 4G+

4G telefoons vergelijken?

Geactualiseerd: vrijdag 12 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.