Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN aanjager SMS-tariefswijzigingen

'SMS-oorlog in stroomversnelling', 'Sms-prijzenslag begonnen', 'Tarievenoorlog sms in volle gang' 

Zo luiden de koppen in diverse nieuwsmedia vandaag. Ook het jeugdjournaal schenkt er vanavond aandacht aan.

Nog steeds gaat het oude spreekwoord op van het ene schaap dat over de dam is..... KPN was de eerste die vorige week met een spectaculaire SMS prijsverlaging kwam voor Hi PrePay. Al gauw volgde Qick, een nieuwe aanbieder zonder eigen netwerk, en vandaag Telfort zoals gemeld.

KPN was echter ook de eerste aanbieder die begin dit jaar de tarieven voor het versturen van tekstberichten naar het buitenland verhoogde met 6 cent. Per 7 januari kost een SMS'je naar het buitenland 29 cent i.p.v. 23 cent. Het maakte tot die datum niks uit of je een sms'je verstuurde in Nederland of naar het buitenland. KPN heeft daar dus als eerste verandering in aangebracht. Tot dusver niet gevolgd door de andere mobiele aanbieders.

Goed voorbeeld doet goed volgen, moet Vodafone gedacht hebben. Deze aanbieder gaat per 1 juli a.s. de tarieven voor het versturen van een SMS tekstbericht naar een internationaal nummer voor prepaid verhogen. Het tarief zal van 23 cent verhoogd worden naar 30 cent per SMS tekstbericht.

Vodafone heeft KPN's goede voorbeeld van tariefsverlaging nog niet opgevolgd. Of er mogelijk meer tariefsverhogingen voor internationaal SMS'en op komst zijn, is niet bekend, maar wel waarschijnlijk.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie