Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kleine betalingen mogelijk met mobieltje

De Rabobank biedt een nieuwe manier om met de mobiele telefoon kleine betalingen te doen. Dit is deze week gelanceerd onder de naam Minitix.

MiniTix is in eerste instantie ontwikkeld voor kleine betalingen op internet. In december 2003 startte de eerste webwinkel met de nieuwe betaalmethode. De 'virtuele portemonnee' is nu ook geschikt gemaakt voor sms, mobiel internet en digitale tv.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Nederland: "Steeds meer consumenten stemmen bij een TV programma op hun favoriete kandidaat, raadplegen via een mobiele telefoon informatie, downloaden muziek via het internet of willen even snel een concertkaartje kopen. Het gaat daarbij vaak om relatief kleine bedragen. Het is dan handig om zelf te bepalen op welk moment en op welke wijze je betaalt. Het kan altijd met MiniTix."

De Rabobank omschrijft MiniTix als een chipknip voor mobiel en internet. MiniTix is geschikt voor bedragen van 10 cent tot 10 euro. Iedereen met een Nederlandse bank- of girorekening kan in principe gebruik maken van MiniTix. Voor gebruikers is MiniTix gratis.

Het werkt als volgt: via internet maakt u een account aan bij Minitix. Daar moet u geld op storten. Dat kan ook als u geen klant bent van de Rabobank. Daarna kunt u bij de aangesloten (web)winkels betalen door de code in te voeren die u via sms toegestuurd krijgt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie