Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Providers scoren goed

Leestijd: 2 minuten

blij met provider.jpgAbonnees waren al tevreden over hun telecomprovider, maar in 2016 worden providers nog beter beoordeeld dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 

Net Promoter Score

De klanttevredenheid is gemeten door de Net Promoter Score (NPS). Om deze score te berekenen wordt het percentage klanten die de provider waarschijnlijk niet zullen aanbevelen verminderd met het percentage klanten die de provider zeer waarschijnlijk zullen aanbevelen.   

De NPS-score in de totale markt voor abonnementen is gestegen van +4 naar +11. Dit betekent dat nog meer klanten hun providers zullen aanbevelen. 

Sim-only

Voorheen beoordeelden sim-only abonnees hun provider minder hoog. In het eerste kwartaal van 2016 is dit anders. Sim-only klanten beoordeelden hun providers even hoog als andere abonnementhouders hun provider beoordeelden. Simyo is als beste bevonden. 

Markt voor abonnementen

Van de consumenten die een mobiele telefoon hebben heeft 81% een abonnement. Hiervan heeft 43% een sim-only abonnement. Deze percentages zijn al ruim een jaar zo. 

Afgelopen jaar zijn er geen nieuwe sim-only aanbieders bijgekomen. Deze aanbieders hebben al een aantal kwartalen 35% van de markt in handen. 

Keuze provider

Consumenten vinden de maandelijkse kosten de belangrijkste reden om voor een abonnement te kiezen . Vorig jaar gold dit voor 48% van de Nederlanders. Dit jaar is dit percentage gedaald naar 45%. Logischerwijs is bij sim-only aanbieders de prijs belangrijker dan bij andere aanbieders.

Volgens de onderzoekers is de kwaliteit van het mobiele netwerk steeds belangrijker bij het kiezen voor een provider. Dit jaar geeft 27% van de Nederlanders aan de netwerkkwaliteit belangrijk te vinden bij de keuze voor een provider. Vorig jaar gaf 22% dit aan. 

Telefoons, abonnementen en sim-only's kun je vergelijken in onze Belwijzer.

Geactualiseerd: woensdag 29 juni 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie