Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kinderconsument en Multikabel lanceren Pimpjefoon!

Stichting de Kinderconsument heeft vrijdag in samenwerking met Multikabel de landelijke campagne Pimpjefoon! gelanceerd. Dit is het eerste initiatief om basisschoolkinderen van 9 tot en met 12 jaar te leren hoe ze verantwoord kunnen omgaan met hun mobiele telefoon. Als startsein heeft de burgemeester van de gemeente Schagen (NH) het eerste Pimpjefoon! lespakket uitgereikt op de Openbare Basisschool Juliana.

De campagne is ontwikkeld omdat het aantal basisschoolkinderen met een mobiele telefoon enorm toeneemt. Op dit moment heeft al 70 procent van de kinderen op hun tiende jaar een eigen mobieltje en zelfs 95 procent van de kinderen in het voortgezet onderwijs. De Kinderconsument en Multikabel vinden het de hoogste tijd om kinderen voor te lichten over het gebruik van mobiele telefoons. Want wat doe je als je geld moet betalen voor ringtones? Of wat doe je als je opeens wordt lastig gevallen met sms’jes? Op deze en vele andere vragen geeft het Pimpjefoon! lespakket antwoord.

Alleen lijkt het erop dat juist ringtone boeren profiteren van de actie, zo schreef Hyped.nl vrijdag.  Dat zou komen omdat de website www.pimpjefoon.nl via Google niet te vinden is, doordat hij pas gisteren is gelanceerd. Intoetsen van “pimp je foon” bij zoekmachines geeft geen vermelding van de site. Indien kinderen op de radio horen over “Pimp je foon”, dan gaan ze al snel naar websites als pimpjephone.nl, pimpjemobiel.nl en pimpyourphone.nl. Op die sites worden echter tegen grof geld ringtones, wallpapers en andere “leuke dingen” voor je mobiele telefoon aangeboden. Daarmee lijkt de campagne de plank mis te slaan. Het was verstandiger geweest om een andere domeinnaam te kiezen. Het zou in ieder geval verstandig zijn om ook pimpjetelefoon.nl te registreren. Die site is niet in de lucht." 

Het idee vindt Hyped.nl -net als Bellen.com- overigens prima. Kinderen, ouders en leerkrachten kunnen op de site een quiz spelen en een lespakket aanvragen. De actie is gericht op de doelgroep 9 tot en met 12-jarigen, bewust te maken van de voor- en nadelen van hun telefoon. 'En dure ringtones voor je gsm…'

Zie ook: Belwijzer Mobiel en Toestelwijzer

 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie