Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Kijk uit voor mobiel internet in Zwitserland!

door Jeanet Woldring

Ga je binnenkort op wintersportvakantie naar Zwitserland? En wil je daar wat surfen op je mobiele telefoon en e-mail checken? Afhankelijk van de aanbieder moet je voorbereid zijn op torenhoge facturen! We vergelijken hieronder de tarieven van de drie grote aanbieders.

KPN het duurst
Met een gsm abonnement van KPN ben je in mum van tijd honderden euro's lichter  als je in Zwitserland gaat internetten  Dit land valt buiten de EU-landen en in tegenstelling tot Vodafone en T-Mobile hanteert  KPN hier niet de verlaagde Eurotarieven. Vorig zomer heeft KPN de zones gewijzigd waardoor het Eurotarief niet voor Zwitserland geldt.

KPN rekent maar liefst 20 euro per MB als je in de Zwitserse bergen internet op je mobiel. Dat is het viervoudige van wat je betaalt in buurland Oostenrijk of Frankrijk. Stel, je opent 5 e-mailtjes, bezoekt 10 internetpagina's, beluistert muziek en verstuurt een paar foto's en video's. Je verbruikt dan ongeveer 20 MB. Dit grapje kost je circa 400 euro! 

Vodafone: Voordeel op Reis Internet
Vodafone rekent voor hetzelfde dataverbruik in Zwitserland 50 euro, althans met Passport. Dat komt omdat Vodafone voor Zwitserland dezelfde tarieven hanteert als voor EU-landen. Met dit dataverbruik raadt Vodafone 'Voordeel op Reis Internet Blox' aan voor 20 euro per 20 MB. Hiermee kun je voordelig internetten op je mobiel tot 20 MB in ruim 42 landen gedurende 30 dagen.

T-Mobile: het hele internet op zak voor...
Bij T-Mobile betaal je 8,93 euro per MB. Maar bij deze provider ben je  nooit meer dan 11,90 euro per dag kwijt. Internet op de mobiel in Europa kost weliswaar 8,93 euro per MB, maar er geldt een maximum van 11,90 per dag. Het gebruik van internet in het buitenland wordt per dag vastgesteld en naar boven afgerond op 200 KB of een veelvoud daarvan. Bij overschrijding van 10 MB dagelijks gebruik wijzigt de snelheid automatisch naar maximaal 16/16 Kb/s. Via de klantenservice kun je deze snelheidsverlaging overigens ongedaan maken.

Conclusie
Geniet in Zwitserland van het skiën, langlaufen of snowboarden en laat je mobiel in de zak. Zeker als je een KPN abonnement hebt, want ook bellen en gebeld worden kan je een vermogen kosten met tarieven van respectievelijk 1,25 euro en 75 eurocent per minuut! Ook een sms'je kost zoveel.
 

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie