Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Kerstverlichting zorgt voor slechtere wifi

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Wordt je internet thuis in december opeens een stuk trager? Dan is je kerstverlichting mogelijk de boosdoener. De Britse telecomwaakhond Ofcom waarschuwt dat kerstlampjes het signaal van 2,4 GHz wifi-verbindingen slechter maakt. De elektromagnetische straling van de vele lampjes zou het internetsignaal verstoren. Wat kun je ertegen doen?

Meer apparaten die wifi beïnvloeden

Niet alleen kerstverlichting, ook een draadloze babyfoon of een magnetron kan een negatief effect hebben op je wifi-verbinding. Om mensen meer wegwijs te maken in de aspecten van wifi heeft Ofcom een eigen app ontwikkeld: de Ofcom Wi-Fi checker. Met de app kunnen gebruikers de sterkte van hun draadloze netwerk  op alle plaatsen in huis meten. Deze app is niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Er bestaan overigens meer apps en tools waarmee je kunt bepalen welk kanaal het beste is. Bijvoorbeeld de Wifi Analyser app voor Android-toestellen en het programma inSSIDer. 

Verbeter je wifi-ontvangst

Heb jij ook een slecht signaal thuis? Een oplossing is het aanschaffen van een router die uitzendt op 5 GHz. Dat signaal wordt niet verstoord door kerstverlichting, magnetrons of wifi-netwerken in de buurt. 

Je kunt de kerstverlichting natuurlijk ook even uitzetten als die kerstfilm op Netflix wel erg vaak moet bufferen. Mogelijk bespaar je daarmee ook stroomkosten. In de calculator op onze energievergelijkingssite Gaslicht.com kun je je verbruik per uur en per dag invullen en zien hoeveel je kerstverlichting kost aan stroom. Ook zie je het verschil tussen ledlampjes en gloeilampjes. Daardoor kun je energiezuinig Kerstmis vieren! 

Op Internetten.nl vind je meer tips waarmee je het beste uit je draadloos netwerk haalt.

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.