Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Kassa: protest tegen providers

door Jeanet Woldring

Op zaterdag 4 september  heeft Kassa laten zien dat het afronden van belminuten een nieuwe truc is om geld te verdienen door de providers. De uitzending heeft nogal wat stof doen opwaaien en daarom werd er afgelopen zaterdag opnieuw aandacht aan besteed. Ook roept Kassa  iedereen op die vindt dat de providers eerlijk per seconde moeten afrekenen, de Kassa-petitie te tekenen.

Kassa: "Door alle gesprekken naar boven af te ronden op hele minuten*, bent u veel sneller door uw belbundel heen. Volgens telecomvergelijker Bellen.com scheelt dat 30% extra minuten. Dus als u een belbundel van 100 minuten had, heeft u als er per minuut wordt afgerekend 130 belminuten nodig. U belt daardoor al snel buiten uw bundel tegen een veel hoger tarief, waardoor uw rekening stukken hoger uitpakt. Als u wilt weten hoeveel het u scheelt als uw belminuten naar boven worden afgerond, voer dan bij Bellen.com uw telefoonrekening in."

Niet voor iedereen hogere rekeningen
Niet alle gesprekken worden overigens naar boven afgerond op hele minuten. *Dit geldt alleen voor nieuwe abonnementen of contractverlengingen. Ook zal niet iedereen een hogere factuur krijgen door deze manier van afrekenen. Voor wie ruim binnen de bundel blijft, maakt het niet uit of er per minuut afgerekend wordt. Toch is ook deze beller te duur uit, hetgeen hij zich doorgaans niet realiseert.  Met onderstaand voorbeeld  proberen we dat te verduidelijken.

Voorbeeld: u belt circa 100 minuten per maand en heeft een Personal Sim abonnement van KPN met een bundel van 155 minuten. U betaalt daarvoor elke maand 23,50 euro en de kosten voor het eerste jaar bedragen 295 euro. Het maakt niet uit of er -na de eerste minuut- per seconde of per minuut afgerekend wordt. 

Desalniettemin belt u veel te duur omdat u teveel minuten met beperkte geldigheid overhoudt. Neemt u daarom een kleinere bundel van 100 minuten voor 20 euro per maand, dan komt u van een koude kermis thuis. Nu speelt de minuut afrekening wel degelijk een rol! Met dit abonnement bent u met hetzelfde belgedrag op jaarbasis zo'n 70 euro meer kwijt. De Belwijzer Mobiel rekent dat in een paar seconden feilloos voor u uit. In dit voorbeeld bespaart u maar liefst ruim 200 euro (!) met Telfort 150, het voordeligste abonnement voor dit belprofiel. En met een sim only (zonder toestel) abonnement bent u nog goedkoper uit.

Benieuwd met welk abonnement u het goedkoopst uit bent? Raadpleeg de Belwijzer en upload uw telefoonrekening.

Gepubliceerd: maandag 20 september 2010
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie