Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kabelaars samen in reclamecampagne

De kabelmaatschappijen in Nederland zijn gezamenlijk een landelijke marketingcampagne gestart. Om kabel aan te prijzen als de beste consumentenoptie voor televisie, telefoon en internet, om te concurreren tegen ADSL.  

Het is de eerste keer dat de kabelbedrijven UPC/chello, Casema, Multikabel, Kabelfoon en Essent de handen inéén slaan om samen een vuist te maken voor de toekomst van de kabel.

De campagne  heeft als doel de consument erop te attenderen dat zijn vertrouwde “televisiekabel” tot veel meer in staat is dan men nu vermoedt. De campagnethematiek luidt daarom: Haal alles uit de kabel!

Op dit ogenblik maken bijna 1 miljoen consumenten gebruik van hun kabel om te internetten. De kabelaars verwachten dat dit aantal in 2004 fors zal toenemen.

Door de deelnemende kabelbedrijven wordt o.a. campagne gevoerd met een uniek aanbod voor internet via de kabel: eerst proberen, dan pas kopen. Chello had de primeur met: Try & buy. 

De afgelopen jaren hebben de kabelbedrijven hard gewerkt aan het moderniseren van de kabel, zodat de kabel klaar is voor de toekomst met al zijn mogelijkheden. De kabelnetwerken hebben de afgelopen jaren een slag gemaakt richting glasvezel; de kabelverbinding tot aan de eindgebruiker loopt inmiddels tot in de woonwijken via glasvezel.

De gezamenlijke marketingcampagne volgt na de oprichting  van het Platform Nederland Breed, dat zich inzet voor de stimulering van het maatschappelijk gebruik van breedband.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie