Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

Jongerenprovider Hi gaat verder onder de naam KPN (update)

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Hi, de mobiele jongeren provider van KPN, gaat per 1 mei* verder als KPN. Dat laat het moederbedrijf in een persbericht weten. Als reden wordt aangegeven dat de merken naar elkaar toe gegroeid zijn met de komst van 4G en dat de wensen van Hi en KPN klanten erg op elkaar beginnen te lijken. Daarnaast past de rebranding binnen de strategie van KPN om de organisatie, processen en producten te vereenvoudigen.

Jaap Postma, Directeur Consumentenmarkt: 
“Hi heeft sinds de oprichting in 1996 veel bereikt en een grote bijdrage geleverd aan de mobiele groei van  KPN. Het merk liep vanaf het begin voorop in de dienstverlening door in te spelen op de specifieke telecom wensen van jongeren. Het gebruik van streamingdiensten op het gebied van video en muziek is door de uitstekende mobiele internet ervaring over 4G voor alle mobiele klanten belangrijk geworden. Wij nemen afscheid van het merk Hi, maar niet van waar het merk Hi voor staat, en zullen ook met het merk KPN goed blijven inspelen op de wensen van onze klanten, ook jongeren.

Klanten hoeven niks te doen

Alle Hi klanten houden hetzelfde telefoonnummer en gaan niets extra betalen bij KPN. Ook de einddatum van het contract en de bundels blijven hetzelfde. Om Hi klanten welkom te heten, geeft KPN alle Hi klanten een upgrade cadeau die past bij hun huidige abonnement of prepaid aansluiting. Klanten krijgen hierover persoonlijk bericht. Hi abonnementen en prepaid aansluitingen worden tussen 23 april en 1 juli overgezet naar het KPN merk. Alle klanten kunnen meer info vinden op hi.nl/hiwordtkpn en worden vandaag met een persoonlijk bericht geïnformeerd.

Vereenvoudiging

Het samengaan van Hi en KPN past naadloos binnen de vereenvoudigingsstrategie van KPN. In de Nederlandse mobiele consumentenmarkt richt KPN zich op twee segmenten: ’full service’ met de merken KPN en Hi, en ‘voordeel’ met Telfort en Simyo. Door in het eerste segment verder te gaan met alleen het KPN merk ontstaat een eenvoudigere merkstrategie met meer focus. Op deze manier kan meer gericht geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van producten en diensten, om zo optimaal aan de wensen van klanten te voldoen.  De samenvoeging van KPN en Hi heeft verder geen gevolg voor de merken Telfort en Simyo die zich blijven richten op het ‘voordeel’ segment.

Hi medewerkers

Als gevolg van de samenvoeging zullen de 52 Hi winkels in Nederland deze zomer  worden gesloten. Voor het merendeel van de betrokken werknemers zijn binnen KPN herplaatsingsmogelijkheden. KPN heeft de ondernemingsraad betrokken bij de besluitvorming en deze heeft een positief advies gegeven.

*Update: vanaf 27 april worden er geen Hi abonnementen meer verkocht

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.