Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

iTunes variant van Nokia en Sony Ericsson

door Jeanet Woldring

In navolging van de iTunes store van Apple gaan ook Nokia en Sony Ericsson een start maken met de verkoop van muziek op de mobiele telefoon. Het verschil met de muziekdienst iTunes van Apple, is dat de verkoop van de muziek via een abonnement loopt, waarbij de muziek onbeperkt gedownload kan worden.

Nokia heeft hierbij aangegeven dat alle muziek die via deze dienst gedownload is eigendom blijft van de eigenaar van de telefoon. Bij Sony Ericsson worden de nummers naar eigen zeggen 'geleend'. En onbeperkt betekent bij Sony Ericsson dat dit alleen het eerste half jaar gratis is, bij Nokia een jaar.

De nieuwe muziekdiensten kunnen maar op een beperkt aantal toestellen gebruikt worden. Sony Ericsson begint met één type Walkman-telefoon en breidt in oktober uit met nog een toestel. Nokia start met drie toestellen.

Voor de nieuwe muziekdiensten moet een tweejarig abonnement, in combinatie met een abonnement voor mobiel internet, worden afgesloten. Sony Ericsson gaat daarvoor een samenwerking aan met T-Mobile, Nokia met Hi. Exacte gegevens over de abonnementen die in combinatie met de muziekdiensten moeten worden afgesloten zijn nog niet bekend. Bellen.com houdt u hiervan natuurlijk op de hoogte.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie