Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

iPhone met UMTS in 2008

3 reacties

Volgend jaar zal  de Apple iPhone ook met UMTS uitkomen. Dat kondigde Randall Stephenson, CEO von AT&T aan in de internationale Bloomberg. Eerder zei Apple-Chef Steve Jobs dat een UMTS-variant voor het eind van volgend jaar in het verschiet ligt. Hierdoor is sneller mobiel internet mogelijk.

AT&T ist de exclusieve partner voor de  iPhone in de VS. In Duitsland werkt Apple exclusief met T-Mobile samen, in Engeland mit o2 en in Frankrijk, waar de verkoop nu ook landelijk gestart is, met Orange. Hier wordt de iPhone van begin af aan ook zonder abonnement en zonder  SIM-Lock verkocht. Het apparaat kost dan 649 euro.  

In Duitsland blijft de iPhone exclusief voor T-Mobile. In hoger beroep heeft Vodafone alsnog haar zaak verloren tegen T-Mobile en de exclusieve verkoop. Enkele weken terug bepaalde de rechtbank dat T-Mobile ook simlockvrije iPhones moest gaan verkopen, in een door Vodafone aangespannen rechtszaak. In hoger beroep bleef er weinig heel van de beschuldiging van koppelverkoop. De rechter oordeelde dat er zoveel toestellen worden verkocht met een bepaald abonnement.

T-Mobile overweegt een schadevergoeding nu ze enkele weken een simlockvrij toestel moest verkopen. Die kost echter duizend euro, dus veel zullen daarvan niet verkocht zijn. Bij een eventuele koppeling van de iPhone aan een abonnement van een bepaalde provider in Nederland, zal NMa niet ingrijpen. Zo liet de kartelwaakhond aan Planet Multimedia weten.

Lees ook: iPhone en de alternatieven - Column: KPN zet zich buitenspel voor Apple iPhone?

Reacties (3)

Geplaatst door: Vosje ()

Ontzettend onhandig toestel. Leuk om te hebben, irritant om te gebruiken.

Geplaatst door: Joost ()

Fantastisch toestel qua design en bediening!

Geplaatst door: Benjamin ()

een totaal oninteressant toestel, ik heb er mee gespeeld en meer dan een gadget is het niet. Nu er een uitvoering met UMTS komt zullen de kopers van het eerste uur zich wel bekocht voelen. Ik ga voor een HTC-S730, een toestel met meer mogelijkheden en in ieder geval een stuk sneller.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie