Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Internetproviders moeten afknijpen altijd melden'

door Jeanet Woldring 5 reacties

Internetaanbieders die downloadsnelheden bewust beperken (afknijpen) moeten dat altijd duidelijk melden. Dat stelt de Consumentenbond naar aanleiding van het rapport over netwerkneutraliteit, dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is opgesteld.

In het rapport staat dat ongeveer eenderde van alle Nederlandse internetgebruikers te maken heeft met het fenomeen afknijpen. De bond pleit voor regels die internetaanbieders verplichten om transparant te zijn over het afknijpen. Vooral 'peer-to-peer-verkeer' – vaak gebruikt voor het downloaden en uitwisselen van films en muziek – wordt door veel internetaanbieders afgeknepen. Hierdoor wordt de downloadsnelheid voor die specifieke toepassing beperkt. 

In het rapport wordt vastgesteld dat internetaanbieders weinig duidelijk zijn over het afknijpen. Op de website van de aanbieders is hierover geen informatie te vinden. Bovendien kunnen consumenten ook zelf niet makkelijk nagaan of er sprake is van afknijpen. Op die manier wordt hen informatie over een belangrijk kenmerk van de dienst onthouden.

De Consumentenbond vindt dat er snel regels moeten komen die internetaanbieders verplichten om duidelijk kenbaar te maken of en wat ze afknijpen. Consumenten hebben recht op heldere informatie over belangrijke kenmerken van de dienst die zij afnemen. Bovendien maakt transparantie over het afknijpen het mogelijk voor consumenten om beter te kiezen.

Update 23-10-'09: op Internetten.nl staan de werkelijke snelheden van alle internetpakketten, zoals gemeten door iPing. Tevens vindt u er een prijs/snelheid rating. De score is een combinatie van de werkelijke snelheid met de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Momenteel (peildatum 15 oktober) staat UPC in alle categorieën bovenaan, behalve in de goedkoopste prijsgroep. Daar scoort Telfort Internet tot 20 Mb het best.

Rapport Netwerkneutraliteit: stand van zaken in Nederland

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Edwin ()

Gisteren contact opgenomen met KPN omdat mijn downloadsnelheid al een poos lager is dan normaal: 3 mb i.p.v. 7 mb.
Na een advies om de splitter te verwijderen en een harde reset te doen van de modem bleek bij het tweede telefoontje (advies had dus niet geholpen) dat KPN mijn lijn al een poos afgeknepen heeft vanwege teveel "ruis" en een instabiele verbinding. Vanwege onderhoud kan het nog een aantal weken duren. Waarom dan niet even informeren vantevoren? Nu moet ik het doen met 3 mb terwijl ik betaal voor 8 Mb. Eigenlijk zou ik geld terug moeten krijgen. Als het te lang duurt zal ik dit dan ook aankaarten.

Geplaatst door: Frank ()

Telfort knijpt wel af als je veel download. Ik heb een 20 mb abbo (werkelijk 8 mb) en nadat ik een nacht geen verbinding had was mijn snelheid verlaagd van ca.760 kb/sec naar ca 263 kb/sec. Dit allemaal zonder enige waarschuwing of mededeling.
Lijkt goedkoop bij Telfort behalve als je internet echt gaat gebruiken.

Geplaatst door: Henk ()

Alle snelheden waarmee geschermt wordt is meestal niet juist.
Ik ben voorheen klant geweest bij Tele2.
Daar had ik een snelheid van 20MB, volgens mijn abbo.
Nu zit ik bij Xs4All met een abbo van 8MB, tegen dezelfde prijs.
Mijn downloadsnelheid is nu hoger, pagina`s laden ook sneller, dit terwijl dat dus niet zo zou moeten zijn.
De kwaliteit van de verbinding is ook belangrijk.
Dus....dat gescherm met dowloadsnelheden is gewoon een lokker.
Kies een provider die een kwaliteitsverbinding biedt.
En dat hoeft niet perse Xs4All tezijn, maar wel een provider die kwaliteit biedt. (CompuServe was er ook zo een....helaas)

Geplaatst door: Mirjam ()

@vcn (am): 8 mb met bellen. Bij kpn kost dat volgens mij minimaal 34,95 per maand. Dat noem jij geen afknijpen???? Liever teveel mb/s voor minder geld, dan andersom...

Geplaatst door: Vcn. (Am) ()

Schandalig natuurlijk van zo`n provider als UPC, torenhoge abbo-kosten innen en dan ook nog niet leveren waar je voor betaald. Veel mensen realiseren zich niet dat ze zulke hoge snelheden vaak helemaal niet nodig hebben en prima met 4mb/s uit de voeten kunnen. Zulke snelheden zijn interresant als je bijv. 3 of 4 pc`s hebt en daarvan ook nog een paar veel films downloaden. Ikzelf heb nog steeds (2 jaar) mijn 1e abbo van HetNet/KPN snelsurfen&bellen 8mb/s en voldoet prima, nooit 1 storing gehad!!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie