Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

In 2023 eindelijk echt hoge snelheid op ons mobieltje?

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

5G, hoe staat het ermee? Gaan we in 2023 op 'glasvezelsnelheden' internetten op ons mobieltje?  We wachten al jaren op een nog sneller 5G. Waarom duurt het zo lang en bij welke providers kun je terecht voor 5G?

Waarom duurt het zolang, de veiling van 3,5GHz?

Een nog sneller 5G waarvoor de 3,5GHz-frequentieband belangrijk is, laat al jaren op zich wachten. In ons artikel 'Wat is 5G'  kun je lezen wat de oorzaak is. Na de zomer van 2023 moet het toch echt gaan gebeuren, de veiling van het snelste 5G-spectrum tot nu toe. De beschikbaarheid van deze frequentieband zorgt voor nog meer capaciteit en hogere snelheden in onze 5G-netwerken. En die hebben we ook echt nodig, want het dataverbruik blijft fors groeien. 5G vormt ook de basis voor de verdere opmars van mobile- en cloudgaming. Volgens KPN gaan we daar dit jaar meer van horen.

Bij welke providers vind je 5G en wat kost het?

Ben je voor 5G nog steeds aangewezen op de grote providers, of zijn er inmiddels ook kleinere aanbieders met 5G?  Nee, begin 2023 kun je alleen nog maar terecht bij KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. 

Update: vanaf 8 februari biedt Youfone 5G op alle sim only abonnementen.

Wil je weten wat 5G kost?  Vergelijk 5G sim only abonnementen en 5G abonnementen met geschikte telefoons. In de sim only vergelijking kun je zelf het filter 5G aan/uitzetten, zodat je de verschillen kunt zien.

Geactualiseerd: woensdag 8 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Marcel Roos ()

Kan ik met iDeal betalen Ziggo-Spotify, ik ben ook lid van Ziggo btw

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie