Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Ik rij MONO, jij toch ook?

door Anniek Kruijer 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Slingerende fietsers, bijna botsingen of echte ongelukken... Met de nieuwe MONO-campagne moet de verkeersveiligheid flink verbeterd worden. Als je MONO rijdt, ben je ongestoord onderweg. Zonder afleiding van je mobiele telefoon. De campagne gaat meerdere jaren lopen.

Waar staat het voor?mono-campagne.jpg

MONO staat voor ongestoord onderweg zijn en de aandacht houden op één ding: het verkeer. Zonder afleiding van social media, appjes of mails.

De grootschalige campagne werd in september gelanceerd door TeamAlert, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Interpolis, Samsung en provincies. De komende maanden is er veel aandacht voor de MONO-campagne op TV, radio, reclameborden en social media. Want één op de vier mensen leest wel eens berichtjes tijdens het rijden. Eén op de vijf stuurt een berichtje terug. Het risico op een ongeluk is dan 6 keer zo groot!

Minister Van Nieuwenhuizen: ‘Vroeger dacht je bij slingerende auto’s aan dronken bestuurders. Nu weet je dat iemand bezig is met zijn mobieltje. We denken dat we kunnen multitasken, maar we kunnen het niet. Appen en rijden gaat niet samen. Neem het risico niet. Rij MONO, fiets MONO’.

Je telefoon MONO instellen

Hoe kun je ongestoord onderweg zijn? Bekijk de instructies van de Rijksoverheid. 

Geactualiseerd: donderdag 4 oktober 2018

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (1)

Geplaatst door: Teddy ()

Laatst mono op mijn gsm gedownload,wil hem direct verwijderen,op het gekste moment ,terwijl ik niet rij ligt gewoon op de tafel,stuurt die n bericht dat ik in het verkeer zit ?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.