Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Iedereen betalen met sms

3 reacties

Voortaan kunnen alle mobiele bellers betalen door middel van sms. Rabobank introduceerde donderdag Rabo SMS Betalen, een dienst die voor iedereen te gebruiken is, onafhankelijk van bank en telefoonaanbieder.

Hoe werkt SMS Betalen?
Om geld over te maken, moeten gebruikers een sms-bericht naar het Rabobank-nummer 6689 versturen met daarin het telefoonnummer van de ontvanger en het bedrag. De bank stuurt dan een sms met een code. Als de gebruiker met de code de transactie bevestigt, krijgen ontvangers het geld in hun "mobiele portemonnee" op hun telefoon. Betalingen zijn mogelijk tot 150 euro. 

Het systeem is volgens de Rabobank vooral handig als je een rekening van een restaurant of taxi wilt delen met een groep mensen. "Door SMS Betalen is het niet altijd nodig om contant geld bij je te hebben. Tegelijkertijd betekent het in Nederland een grote, innovatieve stap vooruit. Het is voor alle consumenten te gebruiken, het maakt niet uit bij welke bank of welke mobiele telefonie aanbieder men zit, het werkt voor iedereen, aldus algemeen directeur Rabo Mobiel Eric Huygen.

Naast geld overmaken naar een andere mobiel van bijvoorbeeld een vriend of een kennis, biedt de Rabobank ook de mogelijkheid om via een speciale applicatie te 'winkelen' voor bijvoorbeeld toegangskaarten voor pretparken, bioscopen of musea. Ook kan er makkelijk geld worden overgemaakt naar goede doelen. 

Transacties eerst gratis
Om zoveel mogelijk mensen aan het 'sms-betalen' te krijgen is een transactie tot januari 2009 gratis. Het is de bedoeling dat gebruiker uiteindelijk 5 cent gaat betalen voor elke transactie.

Opwaarderen
Om de "mobiele portemonnee" op te waarderen en om geld terug naar de eigen rekening te storten, moet de klant gebruikmaken van internet. De gebruiker kan ook instellen dat het saldo automatisch wordt aangevuld op het moment dat er te weinig geld op de telefoon staat.

Beveiligd 
Volgens de Rabobank worden de persoonsgegevens in een beveiligde omgeving bewaard en versleuteld. De gebruiker kan eenvoudig zijn of haar transacties en saldo opvragen. Bij verlies of diefstal van de telefoon kan deze meteen worden geblokkeerd. Probeer dat maar eens met een echte portemonnee, aldus de Rabo. Als er echter ongewild geld van de telefoon af wordt gehaald, voordat deze geblokkeerd wordt, is de gebruiker het geld kwijt. Net als bij de chipknip.

MiniTix
Voor het betalen met sms maakt de bank gebruik van het zogenoemde MiniTix-systeem. Dit wordt al gebruikt voor kleine aankopen via internet, digitale televisie en mobiele telefoon. Het afgelopen anderhalf jaar is uitgebreid ervaring opgedaan met mobiel betalen en mobiele toegang. Zo nam Rabo Mobiel deel aan een groot aantal proeven zoals 'pinnen met je mobiel' bij de C1000, contactloos betalen bij FEBO- en Coca Cola automaten en toegang via de mobiel in de Diergaarde Blijdorp. Rabo Mobiel verwacht dit jaar nog meer nieuwe toepassingen te introduceren.

Meer informatie en online aanmelden Rabo Mobiel

Reacties (3)

Geplaatst door: BMWMaX ()

Alle mobiele bellers zeggen ze. Niet als je geen geschikte telefoon hebt waar het stukje software op moet. Mijn telefoon staat niet in de lijst.

Geplaatst door: Andre ()

Pas op met rabo smsbetalen:

Ik heb me aangemeld en mijn eerste overboeking (€ 25,00) gedaan op 28 juni.
Ik ben al 2 weken aan het wachten want het geld is nog niet aangekomen.
Standaard duurt een overschrijving 4 werkdagen maar dit "opstartprobleempje" wordt zo spoedig moegelijk verholpen aldus Rabobank.

Geplaatst door: Nico ()

"Transacties eerst gratis
Om zoveel mogelijk mensen aan het `sms-betalen` te krijgen is een transactie tot januari 2009 gratis. Het is de bedoeling dat gebruiker uiteindelijk 5 cent gaat betalen voor elke transactie."

Afzetters. Ze mogen blij zijn dat we van deze dienst gebruik willen maken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie