Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ieder kan weer InternetPlusBellen bestellen

8 reacties

Degenen die van kabelinternet willen switchen naar InternetPlusBellen van KPN, Het Net of Planet, kunnen dat vanaf dinsdag 6 november weer doen. Ook het overstappen van een andere DSL-aanbieder is  weer mogelijk.

Met ingang van vandaag is het voor alle klanten die afkomstig zijn van de kabel of een andere DSL-aanbieder weer mogelijk InternetPlusBellen en/of Interactieve TV* te bestellen. Een tijdlang was dit niet mogelijk vanwege de problemen met deze nieuwe vorm van bellen via internet. Alle problemen zijn inmiddels opgelost volgens KPN.

Meer informatie en online bestellen:
KPN interactieve TV

InternetPlusBellen Planet
Het Net Surfen&Bellen 
InternetPlusBellen KPN met gratis telefoon en gratis installatie door monteur

*Zie ook: Digitelevisie.nl voor het vergelijken van digitale tv

Reacties (8)

Geplaatst door: Patrick ()

Voor mij geen KPN. Ze lopen zelf te piepen dat ze ook graag op de kabel willen, omdat er teveel klanten overstappen. Zegt genoeg, lijkt mij.

Geplaatst door: Berend ()

Naast de administratieve problemen en onbereikbare helpdesk: vastlopen, functionaliteiten die nog niet of half werkten. Werd later wel wat beter, maar toen was ik het al helemaal zat, na dat gedoe met internetplusbellen. Daarnaast is KPN kampioen in compressie. Beeld was aardig, maar niet te vergelijken met digitale tv via de kabel. Vooral op een grote tv is dat te zien. Een collega liet digitale tv via de schotel aan mij zien en toen zag ik hoe brak dat KPN-beeld eigenlijk is. De recorder is handig, maar een standaard-harddiskrecorder is net zo handig en vaak kwalitatief beter dan dat tjaptjoi-merk wat KPN erbij levert.
En je kunt er maar 1 aansluiting op hebben. Voor de overige kun je digitenne krijgen, maar dat heeft veel last van dezelfde compressie en storing.
Toen was het voor mij heel simpel: als je favoriete supermarkt ineens producten gaat leveren die niet deugen, dan klaag je een paar keer, maar als er eigenlijk niets verbeterd dan ga je een supermarkt verderop kijken of ze het daar beter op orde hebben.

Geplaatst door: josje ()

ma w2at van trebbels had jij dan met interactieve televisie berend?? ook de recorder al gescrast of wat anders??

Geplaatst door: Berend ()

@Geert: Heel herkenbaar. Je moet het uiteraard zelf weten, maar ik vind je erg tolerant. Er zijn maar weinig andere providers die niet in staat zijn om een stabiele internetverbinding aan te bieden (zelfs UPC kan het, heb ik gemerkt). En dan tegen een vaak veel lagere prijs. Meer voor minder. Overstappen van ADSL naar de kabel gaat prima. 1 tip: blijf weg van KPN-TV via ADSL (Mine), mochten ze je willen overhalen.

Geplaatst door: Geert ()

Al 2 jaar probeer ik om te schakelen van ADSL (planet) naar Internetplusbellen (Planet). Alleen al de ergernis dat het steeds weer mis gaat is een ramp, nu heb ik megedeeld gekregen dat ik mn emailadressen niet kan meenemen. Wel krijg ik rekeningen over niet geleverd IPB, fakturen worden naar niet gelevere emailadressen gestuurd, nu krijg ik dreigementen dat ze mn internet gaan stopzetten. Het meest klantonvriendelijke bedrijf ooit! Wel is het zo dat als internet eenmaal werkt (ik heb dus ADSL), ik bijna nooit storingen heb. Daarom blijf ik bij ze.

Geplaatst door: Berend ()

Bezint eer gij begint. Na jarenlang volledig voor KPN te zijn gegaan wil ik er niets meer mee te maken hebben, nadat ik mij producten als InternetZonderBellen en MineTV heb laten aansmeren. Allemaal half-af, niet-getest en drama met de facturatie. Met tegenzin naar UPC overgestapt en ja: dat werkt wel perfect. Daar ook wat administratieve problemen gehad, maar tot mijn eigen verrassing wel snel opgelost.

Geplaatst door: Tsjappie Tjoi ()

Geweldig! Ben alleen benieuwd wie nu nog graag zou willen overstappen vanaf een goedkopere dienst die wel werkt naar een duurdere KPN-dienst waarvan tot nu toe alleen maar gebleken is dat het zeer brak is. Een aantal familieleden hebben het, en ja: het werkt nu voldoende. Maar goed is anders. Niet te vergelijken met telefonie via Casema. Blijkt ook uit alle testen

Geplaatst door: joske ()

alle probleme worde nooit op gelost bij kpn is de ANDERE KANT VAN HET VERHAAL is gewoon een **** onderneming vanniks en vooral de helpdesk dus mense begin als je blieft niet aan kpn die lozerss

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie