Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Hyves stapt in mobiele telefonie

door Jeanet Woldring

Hyves, de grootste sociale netwerksite van Nederland, stapt ook in de mobiele telefonie. In samenwerking met T-Mobile biedt het bedrijf abonnementen aan waarmee Hyvers gratis met elkaar kunnen bellen en sms’en.

Hyves Mobile biedt 8 verschillende abonnementen, inclusief onbeperkt internet  vanaf 8,75 euro per maand. Dat maandbedrag lijkt goedkoper dan het is, want het geldt alleen voor het eerste jaar. Het tweede jaar betaalt u het dubbele. Hyves kent alleen 2-jarige abonnementen waarbij het eerste jaar 50 procent korting wordt gegeven. Dit wordt pas in het bestelproces duidelijk. Ook bij de veelgestelde vragen wordt hierover nog(?) niks vermeld. 

Per minuut afrekenen
Hyves-gebruikers kunnen onderling met elkaar per maand maximaal 1000 minuten bellen of 1000 sms’jes versturen. Er wordt per minuut afgerekend en het tarief voor bellen en sms'en buiten de bundel bedraagt 30 cent per minuut/sms. . Belminuten en sms'jes zijn 1 maand geldig. Het is het mogelijk om eenmaal per maand opwaarts van abonnement te veranderen.

Inclusief onbeperkt internet
De kosten voor mobiel internet zijn bij het abonnement inbegrepen. Je krijgt dan een snelheid van 384/64 Kbps en VoIP is niet toegestaan. Wie sneller wil, kan dat voor 5 euro per maand. De snelheid is dan 1 Mbps down en 384 Kbps up waarbij de snelheid na 2 GB wordt verlaagd. 

Sim Only en abonnementen met toestel
Vier abonnementen worden als Sim Only aangeboden en vier abonnementen met toestellen: de HTC Wildfire, Samsung Galaxy Apollo i5800, BlackBerry Bold 9700, SonyEricsson X10 Mini Pro en de Samsung Galaxy S i9000, momenteel het meest populaire toestel op Bellen.com. 

Overstappen
Hyves denkt dat de mogelijkheid tot gratis bellen met andere gebruikers genoeg mensen zal overhalen om over te stappen. Door op het netwerk duidelijk aan te geven wie er bellen met Hyves Mobile, gaan gebruikers elkaar stimuleren om ook over te stappen, zo verwacht de aanbieder.

Naar eigen zeggen is Hyves in Nederland  nog steeds het grootste sociale netwerk. Ongeveer 9 miljoen Nederlanders zouden een Hyves-pagina hebben, met zo’n anderhalf miljoen mobiele gebruikers. Het netwerk heeft behoorlijke concurrentie van internationale netwerksites als Linkedin en Facebook.

Vergelijk op Bellen.com alle Hyves abonnementen

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2010
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie