Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Huizen en Hyves vinden met Samsung Galaxy

door Jeanet Woldring

Vorige week presenteerde Samsung twee innovatieve toestellen aan de Nederlandse pers: de Samsung M8910 Pixon12 en de Samsung i7500 Galaxy.

Samsung M8910 Pixon12
Het toestel heeft een 12 megapixel camera die naar eigen zeggen fantastische foto’s kan maken, bewerken en delen. De camerafunctie kan in 2 seconden worden geopend en ook het bekijken en maken van een volgende foto kan in een razendsnel tempo gebeuren. Met een Xenon + Power Led Flash, een groothoeklens van 28 mm, Digital Zoom, Touch AF Tracking, Smart Auto, Beauty Shot en Vintage Shot is het mogelijk op elk moment van de dag een goede foto te kunnen nemen. Foto’s worden na het maken weergegeven op het 3.1 inch 16 miljoen kleuren AMOLED display, dat ondanks het hoge contrastratio zuinig is in gebruik. Door WiFi en HSUPA kunnen de foto’s snel verspreid worden,bijvoorbeeld geupload naar populaire social netwerksites zoals Facebook. Door de instant toegang tot de cameramodus, de snelle sluitertijden, de gemakkelijke zoekfuncties en sorteerfuncties voor de foto’s is de Pixon 12 een op- en- top cameraphone.

Verder beschikt de Samsung Pixon12 over GPS, D1 video,  MP3-speler, FM radio met RDS, USB 2.0 HS, een intern geheugen van 150 MB dat is uit te breiden met een microSDHC geheugenkaart en een batterij van 1000 mAh. De Samsung Picon12 is vanaf eind augustus verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 579 euro.

Samsung Galaxy (i7500)
De Samsung Galaxy is het eerste toestel van Samsung met het Android besturingssysteem. Het compacte toestel van slechts 11.9 mm dik heeft een overvloed aan multimedia aan boord waarbij infotainment het toverwoord is. De geavanceerde telefoon is voorzien van Optic Internet, waarmee informatie over de directe omgeving, zoals de dichtstbijzijnde geldautomaat, populaire spots van Hyves, bioscoop, tankstation of bioscoop via de ‘Layar Reality Browser’ wordt weergegeven op het 3.2 inch AMOLED-scherm. Het is zelfs mogelijk om te zoeken naar huizen die in de omgeving te koop staan. Zit er een tussen die je voorkeur heeft; het GPS systeem op de Galaxy leidt je er moeiteloos naartoe. De Layars van IENS en Samsung Search by ilocal maken het mogelijk.

Door middel van het Android besturingssysteem klik je razendsnel door de verschillende applicaties, zoals Google Maps, Gmail, Youtube, NOS teletekst, Buienradar en Google Search. Het toestel beschikt met een 7.2 Mbps HSDPA- en een WiFi-verbinding over razendsnel internet. De beschikking over een data-abonnement is bij deze smartphone geen overbodige luxe.

Verder heeft de Galaxy een 5 megapixel camera met autofocus en power LED flits aan boord, beschikt het over Bluetooth 2.0, USB 2.0 een anti-kras scherm en bovendien een groot geheugen van 8 GB dat door middel van microSDHC uit te breiden is tot maar liefst 32 GB. Met een krachtige batterij van 1500 mAh vormt het uithoudingsvermogen van het toestel geen enkel probleem. De applicaties kunnen naar hartenlust gebruikt worden. Hiermee lijkt de Samsung Galaxy op een mini-PC die door het optische internet de mogelijkheden van de echte pc heeft overtroffen. De Samsung Galaxy is verkrijgbaar vanaf half september voor een verkoopadviesprijs van € 549,-

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie