Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hi verkort houdbaarheid beltegoed

door Jeanet Woldring

De houdbaarheid van het Hi PrePay tegoed wordt per 1 januari 2010 verkort van 12 naar 6 maanden. Wie niet opnieuw opwaardeert binnen een half jaar, krijgt 30 dagen de tijd, in plaats van 90 dagen, om het tegoed aan te vullen door op te waarderen.

Hi is -met Vodafone- nog een van de weinige operators met een houdbaarheid van 12 maanden voor prepaid. Zie daarvoor de Tariefvergelijking prepaid. Klanten met Hi PrePay zouden al geïnformeerd zijn over de wijziging.

Aanleiding
KPN voert de volgende redenen aan voor het verkorten van de geldigheidsduur: PrePay klanten hoeven hun aansluiting niet op te zeggen als ze willen overstappen naar een andere provider of naar een abonnement. Daardoor blijven veel aansluitingen -en daarmee ook 06-nummers- maanden onnodig actief. 

Dit heeft tot gevolg dat deze 06-nummers niet opnieuw kunnen worden ingezet voor nieuwe aansluitingen. Pas als het nummer is afgesloten, wordt het 06-nummer vrij gegeven. Volgens KPN is er in Nederland vaak een tekort aan 06-nummers, wat zou kunnen betekenen dat er geen nieuwe prepaidpakketten of sims verkocht kunnen worden. Bovendien kost het de provider geld om deze aansluitingen actief te houden waardoor deze ongebruikte aansluitingen verliesgevend zijn. 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie