Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Hollandsnieuwe wijzigt buitenlandtarieven per 27 febr.

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 27 februari wijzigt hollandsnieuwe voor een aantal landen de buitenlandtarieven. Ook de structuur van de buitenlandzones gaat op de schop. De landen zijn nu nog ingedeeld in drie zones, maar dit wijzigt naar een aparte zone-indeling voor bellen, sms’en en internetten. Klanten worden automatisch overgezet naar de nieuwe zone-indeling. Wordt het voordeliger of juist duurder?

Wat wijzigt er?

De tarieven blijven vrijwel gelijk, maar door de nieuwe zone-indeling wordt het gebruik van de mobiele telefoon in sommige landen voordeliger. Zo vallen veel landen nu in een goedkopere zone dan voorheen. Voor landen buiten de EU pakt de afrekenmethode ook voordeliger uit, nu er niet meer per minuut wordt afgerekend.

Tarieven EU-landen

Voor het bellen naar en vanuit het buitenland krijgen klanten vanaf 27 februari te maken met vijf zones. Tot zone 1 behoren voornamelijk de EU-landen. Zelf een belletje plegen in deze landen kost 23 eurocent per minuut en gebeld worden 6 eurocent per minuut. Voor sms’en gelden drie zones. Het sturen van een sms-bericht kost 7 eurocent. Voor mobiel internet zijn er nog twee zones. Het gebruik van mobiel internet wordt daardoor in veel landen goedkoper, omdat hierbij zone 3 vervalt. Deze landen vallen straks onder zone 2 en betalen in plaats van 10,17 euro nu 5,08 euro per MB.

Bellen vanuit Nederland

De tarieven voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar het buitenland blijven gelijk. De zones zijn wel gewijzigd van drie naar vijf. Hierdoor wordt bellen naar bijvoorbeeld Turkije goedkoper. Zo bel je nu voor 51 eurocent naar Turkije, wat voorheen 1,02 euro was. Het tarief voor sms’en blijft gelijk. Bekijk hier alle tarieven voor bellen naar het buitenland.

Afrekenmethode

Binnen de EU worden bij uitgaande gesprekken de eerste 30 seconden altijd volledig berekend, daarna per seconde. Inkomende gesprekken worden afgerekend per seconde. Buiten de EU werd per minuut afgerekend, voortaan worden de eerste 30 seconden volledig berekend, daarna wordt afgerekend per seconde. Dat is dus voordeliger geworden. Het geldt voor zowel inkomende als uitgaande gesprekken. Mobiel internet wordt in het buitenland per KB afgerekend.

Bekijk hier het volledige overzicht van oude en nieuwe tarieven en zones van hollandsnieuwe.

Benieuwd naar de roamingtarieven van alle aanbieders? Vergelijk hier bellen vanuit het buitenland.

Geactualiseerd: vrijdag 13 februari 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.