Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Hij is terug, de Nokia 3310

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

Nokia-3310.jpgNokia3310.jpgNostalgie voor velen, de Nokia 3310 komt in een geheel nieuw jasje terug op de markt. In 2000 werd de telefoon geïntroduceerd, destijd de opvolger van de 3210. Nu, 17 jaar later, is op het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt dat er een nieuwe versie uitkomt. Aangepast aan deze tijd: met kleurenscherm en camera, maar wél met het oude vertrouwde spelletje Snake.  

De oude 3310

Velen van ons weten het vast nog wel, de 3310. Een stevige telefoon met grote knoppen die je vaak kon laten vallen en waar het populaire spelletje ‘Snake’ opzat. Je hoorde er niet bij als je dit onverwoestbare toestel niet had. Je kon geen foto’s maken en het scherm was zwart/wit. Toen de telefoon op de markt kwam, betaalde je er 500 gulden voor (omgerekend 225 euro). Nu heb je voor dezelfde prijs een smartphone, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A3. 

De nieuwe 3310

De nieuwe versie komt in vier kleuren, waaronder flitsend geel en rood. Daarnaast is er een 2,4 inch kleurenscherm en kun je foto’s maken met de 2 megapixel camera met LED flitser. Voor het opslaan van je foto's is een opslagcapaciteit van 16 MB beschikbaar, die uitbreidbaar is met een geheugenkaart van 32 GB. Het 3G en snelle 4G internet is niet te gebruiken, wel bestaat er de mogelijkheid om over het tragere 2G te internetten. Nieuw is ook de standby tijd van een maand en de gesprekstijd van 22 uur. Tevens kun je het toestel voor zowel een enkele sim als twee simkaarten gebruiken. Het is een ideale telefoon voor mensen die gewoon bereikbaar willen zijn, het is namelijk zeer makkelijk in gebruik. De adviesprijs is 49 euro. 


Bron: Nokia

Wanneer de telefoon verkocht zal worden is nog niet bekend, waarschijnlijk zal dit het tweede kwartaal van 2017 worden. 

Nokia 3, 5 en 6

Verder introduceerde het moederbedrijf HMD Global de Nokia 3, 5 en 6. De prijzen van deze telefoons liggen tussen de 139 en 239 euro. Deze toestellen zullen ook vanaf het tweede kwartaal 2017 verkrijgbaar zijn. 

Geactualiseerd: dinsdag 28 februari 2017

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.