Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Het goedkoopste sim only abonnement is...

door Els Werkman 2 reacties Leestijd: 4 minuten

Ben je prijsbewust? Dan loont het om regelmatig te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Elk kwartaal bekijken wij welke telecompartij het voordeligste (sim only) abonnement aanbiedt. Benieuwd welke provider nu de beste deal heeft?

vind-je-ideale-abonnement-voor-je-mobiel-0.png

Mobiel dataverbruik gestegen

De meeste bezoekers van Bellen.com vullen hun verbruik in via onze Belwijzer. We vullen dit aan met de gemiddelden van onze RekeningScan. Op basis daarvan berekenen we elk kwartaal wie de voordeligste aanbieder is voor de gemiddelde gebruiker. Dit hebben we ook voor het tweede kwartaal van 2019 gedaan. Gemiddeld wordt zo’n 200 minuten per maand gebeld en voor 4 GB geïnternet. Het aantal minuten is gedaald, was 220. Daarentegen meer data dan een kwartaal eerder, toen we gemiddeld 3 GB per maand verbruikten. We hebben de Belwijzer daarom aangepast naar een standaardverbruik van 200 minuten en 4 GB per maand.

Voordeligste provider voor 200 minuten en 4GB

Op basis van het nieuwe gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Lebara voor het eerst het voordeligst

Lebara, de van oorsprong etnische telecomaanbieder, was in april 2018 een keer het goedkoopste bij de maandcontracten. Nu heeft deze provider ook de 1e plaats te pakken bij de 2 jaar contracten. Bij sim only geldt dat je normaal gesproken het goedkoopste uit bent met een contract voor 2 jaar. Omdat Lebara dezelfde prijzen hanteert voor haar maand- en 2 jaar contracten zou je kunnen denken dat dit deze keer niet het geval is. Toch klopt het wel. Omdat je dezelfde aansluitkosten betaalt, valt het maandcontract omgerekend duurder uit. Dit maandabonnement is trouwens wel goedkoper dan het goedkoopste jaarcontract van Youfone. Wat zijn de prijzen op 1 juli 2019?

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement  Prijs
 2 jaar

lebara-mobile.gif

Nationaal 5 GB 

 € 10,63

hollandsnieuwe.gif

4000 MB/min/sms

 € 10,00
 1 maand

lebara-mobile.gif

Nationaal 5GB

 € 11,25 tele2.gif
Unlimited Bel/sms +  7GB
 € 17,00
 1 jaar

youfone.gif

300 min/sms + 6 GB

 € 12,75

hollandsnieuwe.gif

4000 MB/min/sms

 € 11,00

Een sim only voor nog geen 11 euro per maand!

Voor € 10,63 per maand (berekende kosten) kun je bij Lebara 24 maanden onbeperkt bellen en 5 GB gebruiken. Hetzelfde abonnement kost omgerekend € 11,25 per maand bij een maandcontract. Voordeel van een maandcontract? Als het je niet bevalt, dan kun je na een maand vertrekken. Youfone levert het voordeligste sim only jaarcontract, voor € 12,75 kun je 300 minuten bellen en 6 GB internetten. Ben heeft nu een actie (t/m 31 juli) waarbij je maandelijks € 12 betaalt voor 300 min en 5 GB. Dat is exclusief aansluitkosten van 20 euro en je zit er 2 jaar aan vast. Wil je een maandcontract, dan betaal je een euro meer.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Toch een telefoon? Kies dan voor provider Hollandsnieuwe. Voor 10 euro per maand krijg je 4000 eenheden, die zijn te gebruiken voor MB/min en/of sms bij een 2-jarig abonnement. Hollandsnieuwe heeft ook het goedkoopste éénjarige abonnement voor € 11. Dat is wederom het 4000 MB/min/sms pakket. Omdat Telfort per 1 mei niet meer bestaat is alleen Tele2 overgebleven als partij waar je een maandcontract kunt afsluiten. Voordeel van zo'n contract, je mag per maand opzeggen, alleen worden dan de openstaande kosten voor het toestel ineens in rekening gebracht. Wat je per maand gaat betalen, hangt af van de telefoon die je kiest. Maak jouw keuze in de abonnementen vergelijker

Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement?

Voldoe jij niet aan het profiel van een gemiddelde beller? Bel of internet je meer of juist minder per maand? Ga dan naar de Belwijzer en vul je eigen belprofiel in. Of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Geactualiseerd: woensdag 21 juni 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Reacties (2)

Geplaatst door: Bert ()

Ik begrijp van dit alles over abonnementen niets.
Ik heb een abonnement voor € 4,-/mnd. Daarvoor heb ik 100 belminuten, 500 MB internet, en 500 sms-jes. Dat laatste heb ik vrijwel niets aan... Daardoor kan ik de nodige telefoontjes plegen, en op straat inloggen voor de parkeerapp. Dan houd ik nóg vaak 250 MB over.
Verder doe ik alles met Wifi thuis of elders.

Geplaatst door: Sijtze Talsma ()

Dag Els.
Mijn dochter heet ook Els, woont in Alaska in de buurt van de stad Anchorage
en werkt voor een firma die handelt in openbare toiletten. Dat is dus even
iets anders dan telecommunicatie die ik gebruik voor mijn contakt met haar.
Ik blijf graag op de hoogte van de mogelijkheden daarin en verlaat mij daarom
op jouw informatie.
Alvast mijn dank daarvoor.
Sijtze groet je.

Opmerking van de redactie op 05-07-2019
Beste meneer Talsma,

Leuk om te horen!
Als u specifieke vragen heeft dan kunt u ons altijd mailen via het contactformulier: https://www.bellen.com/contact#contactformulier Dan krijgt u zo spoedig mogelijk antwoord.
Met vriendelijke groet,

Els
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.