Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Het goedkoopste mobiele abonnement is van...

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Je kunt je geld maar één keer uitgeven, dus waarom teveel betalen? Wij zoeken elk kwartaal uit wat het goedkoopste (sim only) abonnement is. Kun je niet wachten en wil je meteen overstappen? Gebruik dan nu onze Belwijzer! Lees anders gewoon verder en bepaal dan wat je gaat doen.

goedkoopste-mobiele-provider-21-1-2019.png

Op basis van de informatie die onze RekeningScan verschaft, bepalen we wie de voordeligste provider is voor de gemiddelde beller. En vanaf Q4 van 2018 gebruiken we ook een gewogen gemiddelde van het verbruik dat onze bezoekers invoeren in de Belwijzer. Beide bronnen laten hetzelfde zien: we zijn meer gaan bellen en we zijn enorm veel meer MB's gaan verstoken. Voorheen 2 GB per maand, nu 3 GB. Weliswaar gedeeltelijk te wijten aan het versturen van jolige kerstfilmpjes, maar toch. Was het gemiddelde per maand 130 minuten en 2 GB, nu is dat 220 minuten en 3 GB geworden.

Op zoek naar de voordeligste provider

Onze Belwijzer doet gelukkig het meeste werk, je kunt als je wilt alles zien, of met behulp van de filters een advies op maat voor jezelf maken. Wij zetten hier voor het gemak de standaard goedkoopste sim only's en abonnementen voor maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten even op een rijtje. We nemen als het nodig is ook de combinatie met extra bundels mee, zodat je meteen ziet wat de gunstigste deal is. Uiteraard zitten in onze berekeningen alle addertjes al verwerkt (afrekenmethodes zoals minuten die elke keer volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.).

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
 2 jaar

simpel.gif
5GB
Onbeperkt minuten
500 sms

 € 8,58 ben.gif
3000 MB
300 min/sms
 € 9,00
 1 jaar simpel.gif
5GB
Onbeperkt minuten
500 sms
 € 9,67

hollandsnieuwe.gif
5000 MB/min/sms

 € 12,00
 1 maand ben.gif
3GB
300 min/sms
 € 10,00

tele2.gif
5 GB
Onbeperkt min/sms

 €17,00

Een sim only voor nog geen 9 euro per maand!

Voor € 8,58 euro per maand (berekende kosten) ben je twee jaar onder de pannen bij Simpel, bij dit sim only pakket krijg je onbeperkt minuten, 500 sms en 5 GB. Ook bij een jaarcontract ben je het goedkoopst uit bij Simpel. Voor een tientje heb je een maandcontract bij Ben, inclusief 3000 MB en 300 minuten of sms, dit abonnement is maandelijks op te zeggen.

Abonnement + telefoon? 

T-Mobile dochter Ben levert wederom het goedkoopste abonnement i.c.m. een toestel. Je betaalt 9 euro per maand voor 3 GB en 300 minuten of sms'jes. Wat je in totaal gaat betalen hangt af van de prijs die je voor de nieuwe telefoon gaat (wilt gaan) betalen. Een jaarcontract is het goedkoopst bij hollandsnieuwe, € 12,00 per maand. Ook in combatie met een telefoon kun je een maandcontract afsluiten. Er zit wel een 'maar' aan dit verhaal. Als je kiest voor een toestel op afbetaling en je zegt op terwijl het toestel nog niet afbetaald is, dan moet je het openstaande bedrag in één keer betalen. Voor € 17 per maand krijg je bij Tele2 5GB en onbeperkt bellen en sms'en. Kies zelf je telefoon uit in de vergelijker.

Ander profiel? 

Pas jij niet in het profiel van bovenstaande gemiddelde Bellen.com bezoeker? Vul dan je eigen verbruik in en krijg een advies op maat.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.