Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

HEMA met goedkoper bellen naar het buitenland

Leestijd: 3 minuten

HEMA biedt sinds kort Internationaal Budgetbellen. Hiermee kan men naar alle landen van de wereld bellen en naar eigen zeggen tot ruim 70 procent besparen. Het werkt d.m.v. een prepaid systeem en is geschikt voor gebruik vanaf vaste en mobiele telefoons vanuit Nederland. Het prepaid beltegoed is vooralsnog alleen verkrijgbaar in HEMA winkels.

Ondanks het feit dat er al veel aanbod is voor goedkoper bellen naar het buitenland, meent de winkelketen met het nieuwe belsysteem een aantal belangrijke voordelen te hebben. Zo zou het op tal van gebieden eerlijker, handiger en transparanter zijn dan andere belsystemen. 

Hoe werkt het? 
Internationaal Budgetbellen is enigszins vergelijkbaar met het bellen via telefoonkaarten en bellen via zogeheten 0900-nummers. Het beltegoed wordt automatisch gekoppeld aan het telefoonnummer van waaraf de gebruiker het beltegoed opwaardeert. Dankzij dit systeem raakt men geen beltegoed kwijt omdat er geen losse telefoonkaart kan zoekraken. Bij aanschaf van nieuw beltegoed wordt het nieuwe beltegoed automatisch bij het oude opgeteld. Als men de daaropvolgende keer weer belt hoeft men niet opnieuw de lange code in te toetsen, want het systeem onthoudt het beltegoed dat hoort bij het telefoonnummer van waaraf men belt.

U koopt beltegoed bij de kassa in een HEMA winkel en koppelt de beltegoedcode -die op de kassabon staat-aan uw telefoon, waarmee u naar het buitenland wilt bellen. Vanaf een vaste telefoon moet u eerst naar  het gratis nummer 08002111 bellen en vanaf een mobiele telefoon via 0207155555. Dit is geen gratis nummer: u betaalt de kosten van het 020 inbelnummer. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van uw telefoonbedrijf.

Vervolgens toetst u het buitenlandse telefoonnummer in en sluit u af met een hekje (#). Voor en na elk gesprek hoort u hoeveel beltegoed u nog heeft en ook het tarief van de gekozen buitenlandse bestemming hoort u vooraf. U hoeft pas een nieuwe beltegoedcode in te geven als uw beltegoed op is. Op de HEMA site kunt u bij 'Belhistorie' zien welke gesprekken u gevoerd heeft, naar welk telefoonnummer, hoe lang deze geduurd hebben en kunt u de hoogte van uw beltegoed bekijken.

Tarieven
Internationaal Budgetbellen kent geen abonnements-, administratie- of aanmeldkosten. Het starttarief is 4.5 cent per gesprek, vervolgens betaalt u per seconde en het beltegoed is 12 maanden geldig. Men gaat -anders dan bij het 0900-nummersysteem-  pas betalen als degene die gebeld wordt de telefoon opneemt.  Bij het  0900-systeem moet betaald worden vanaf het eerste moment, ook al krijgt men geen verbinding met het gebelde nummer.

Tariefvergelijking
De tarieven van Internationaal Budgetbellen zijn nog niet terug te vinden in de Tariefvergelijking op Bellen.com.  De belvorm is uniek in z'n soort, ondermeer afwijkend van het 0900-nummersysteem als ook van telefoonkaarten en daardoor wat moeilijk in te passen. Zie daarom de HEMA zoekmachine voor de tarieven per land.

Virtuele telecomaanbieder
HEMA zit al ruim een jaar in de mobiele belmarkt als virtuele aanbieder. Dat houdt in dat het bedrijf geen eigen telecomnetwerk heeft. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het marktaandeel van dit soort aanbieders steeds groter wordt (14 procent). Er zijn er inmiddels ruim dertig actief op de Nederlandse markt, waarvan Debitel en Tele2 de grootsten zijn. HEMA verkoopt sim- en prepaidkaarten en maakt gebruik van het netwerk van KPN. De tarieven van HEMA Prepaid zijn terug te vinden in de Tariefvergelijking op Bellen.com en op Vakantiebellen.com voor bellen in en vanuit het buitenland. 

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie