Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Groot onderzoek mobiel bereik

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Radar heeft samen met Bellen.com groot onderzoek gedaan naar het mobiel bereik in Nederland. Hoe is het daar mee gesteld? De resultaten van het onderzoek zijn verrassend! Benieuwd welk netwerk het beste uit de bus komt? Maandagavond 6 januari Tros Radar op Nederland 1. Uitzending gemist?

Oproep massaal ingevuld
Wanneer je naar de dekkingskaarten van de providers kijkt, lijkt het mobiel bereik allemaal wel mee te vallen. Maar dat is de informatie van de providers. Omdat Radar meer inzicht wilde krijgen in het mobiel bereik in Nederland, is in samenwerking met Bellen.com een enquête verstuurd. Deze werd door ruim 60.000 mensen ingevuld.

Van de drie grote providers met een eigen netwerk komt KPN het beste uit de bus als het gaat om bellen en sms’en. Ruim 30 procent van de KPN-klanten geeft aan soms problemen te ervaren. En hoewel deskundigen hadden verwacht dat T-Mobile (39,9%) als slechtste zou scoren, is het Vodafone die onderaan staat met 44 procent. Meer uitslagen van het onderzoek lees je hier.

Klachtenafhandeling onder de maat
Dit is geen beste score, maar het wordt nog erger als je je provider op de hoogte brengt van je probleem. Want maar liefst 4 op de 5 respondenten is niet tevreden met de oplossing van de provider. Geen van de providers onttrekt zich aan deze malaise. Meer hierover vind je in dit nieuwsbericht.

Wat kun je doen?
Helaas geven de providers geen reactie in de studio. Wel gaven KPN, T-Mobile en Vodafone een schriftelijke reactie. Dit betekent echter niet dat je niks kan doen bij structurele problemen.Zo kun je je klacht doorgeven aan Consuwijzer.

Onderzoek mobiel bereik op Nederland 1 

Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.