Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis WiFi in Londen en Parijs

 

Inwoners en bezoekers van Londen en Parijs kunnen sinds deze week gratis gebruikmaken van draadloos internet. Ze moeten dan wel bereid zijn naar een advertentie te kijken.

Londen
In Londen biedt online-4-free.com gratis WiFi internettoegang langs 22 kilometer van de rivier de Theems, van Millbank tot Greenwich. De initiatiefnemers breiden het gratis WiFi netwerk in Londen volgende maand uit naar ruim 35,5 kilometer. Op dit moment is deze gratis service beschikbaar op 22 locaties. Aan de gebruikers zal worden gevraagd een advertentie van 15 tot 30 seconden te bekijken in ruil voor 15 minuten gratis draadloos internet. Mensen die geen advertenties in beeld willen hebben, kunnen daar dan ook tegen betaling onderuit komen. De tarieven variëren van € 4 per uur tot € 14 per maand. De gratis draadloze dienst heeft een gemiddelde downloadsnelheid van 256Kbps. Betalende klanten hebben de beschikking over een snellere dienst: 500Kbps.

Parijs
Ook Parijs biedt nu gratis internettoegang via hotspots gedurende de openingsuren van 105 openbare gebouwen en parken.  De dienst gebruikt Alcatel-Lucent basisstations en wordt aangeboden door SFR. In september wordt het netwerk uitgebreid tot 400 hotspots. Dit kost de Franse hoofdstad een investering van 2,5 miljoen euro en een half miljoen euro aan jaarlijkse operationele kosten.

Niet iedereen is even gelukkig met de gratis WiFi in Parijs. Telecombedrijf Orange heeft juridische stappen ondernomen omdat het van mening is dat de overheid zich niet moet bemoeien met de telecommarkt en dat deze geen publiek netwerk beschikbaar mag stellen, tenzij alle operators dat mogen gebruiken.

Bron: Telecompaper

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie